-2.1 C
De Bilt

Vanwege tienjarig bestaan tuinvlindertelling deze keer tiendaagse

Binnenland – Omdat de tuinvlindertelling tien jaar bestaat heeft de vlinderstichting deze keer een TuinvlinderTelTiendaagse bedacht om het te vieren. Vandaag geeft Lodewijk Hoekstra, televisietuinman en ambassadeur van de Vlinderstichting, in de kasteltuinen van Arcen (Limburg) het startsein voor de tiendaagse.

Door het warme weer van de laatste tijd zijn er veel meer vlinders dan andere jaren. “Vlinders die normaal vooral in het zuiden voorkomen, zoals de koninginnenpage en de distelvlinder, zien we nu overal in het land opduiken”, aldus de Vlinderstichting. Er is wel risico aan de droogte, “de rupsen hebben straks fris groen blad nodig als voedsel. Dat zou wel eens moeilijk kunnen worden” is de verwachting van de Vlinderstichting.

De telling duurt tot 5 augustus en iedereen kan meedoen. Als u mee teld kunt u de waarnemingen in de tuin doorgeven via de app Vlindermee of op www.vlindermee.nl .
Met deze app kunt u de soorten vlinders ook beter herkennen.

Om vlinders beter te kunnen beschermen, verzamelt de Vlinderstichting al jaren gegevens, die mede gebaseert zijn op de resultaten van de telling.

De Vlinderstichting verzamelt al jaren gegevens over vlinders, zodat ze beter beschermd kunnen worden. Die gegevens zijn mede gebaseerd op de resultaten van de telling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio