11.7 C
De Bilt

Veel werkzaamheden rond en op het spoor dit weekend

Binneland – Tussen Gouda en Den Haag, Nijmegen en Den Bosch, rondom Naarden-Bussum én bij station Ommen wordt zaterdag 24 en zondag 25 november volop gewerkt op en rond het spoor. Bij Gouda begint het werk zelfs al op vrijdagavond.

Gouda

Rondom Gouda werken we dit jaar alleen nog dit weekend aan het spoor: De laatste vier wissels worden vervangen. ProRail vernieuwt daar 75 procent van het spoornet om ervoor te zorgen dat de driehoek Gouda-Rotterdam-Den Haag betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijft. We vervangen daar over een periode van twee jaar in totaal 62 wissels, 8600 meter rails, dwarsliggers en ballast over een lengte van 1100 meter en kabels en leidingen over 3 kilometer.

Lansingerland-Zoetermeer

Tussen Zoetermeer en Gouda verrijst het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Zaterdag en zondag zijn we er bezig met voorbereidingen om het treinstation in dienst te nemen. Zo werken we er onder meer het nieuw treinperron af en monteren we randelementen en het houten plafond. De Sprinter tussen Den Haag en Gouda gaat vanaf 9 december 2018 ook stoppen op het nieuwe station.

Zoetermeer Oost

Bij station Zoetermeer Oost vernieuwt ProRail het spoor. We vervangen onder meer houten dwarsliggers voor betonnen exemplaren.

Den Haag Centraal

Op Den Haag Centraal Station passen we de ligging van de sporen ten opzichte van de perrons aan. De perrons komen daardoor op gelijke hoogte met de vloer van (nieuwe) treinen. Dat maakt instappen makkelijker. ProRail werkt hard aan een treinreis zonder obstakels, zodat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen, ook mensen met een functiebeperking. Meer weten over wat we doen om stations goed toegankelijk te maken?

Naarden-Bussum

Ook bij Naarden-Bussum zijn we aan het werk. Het spoor bij Naarden-Bussum krijgt de komende jaren een enorme facelift, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. Komend weekend gaan we met de eerste werkzaamheden beginnen.

Nijmegen-Den Bosch en station Ommen

Tussen Nijmegen en Den Bosch werken we met name aan een flinke vernieuwing van station Ravenstein. En ook station Ommen wordt verbeterd. Dit weekend werken we aan de keerwanden van het nieuwe perron.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio