1.7 C
De Bilt

Bang voor veranderen van baan? Een goede recruiter maakt maken!

Een nieuwe baan zoeken op de oververhitte banenmarkt is een uitdaging. Het zijn anno 2022 rare tijden. Er is sinds de coronacrisis veel gebeurd op het wereldtoneel. Voornamelijk op menselijk vlak, dat weer invloed had op bewegingen op de beurzen en de economie in het algemeen. Tijdens de pandemie stond het openbare leven op een laag pitje. Met name in de horeca en de culturele sector werden mensen naar huis gestuurd of werd er actief gezocht naar een andere baan. De olieprijs kelderde en het leven vertraagde voor iedereen.

De omslag

Maar er kwam al snel een omslag en het virus verdween naar de achtergrond. De economische motor kwam sputterend weer op gang. Bijzonder is dat de arbeidsmarktspanning in het laatste kwartaal van 2021 hoger was dan vóór corona. Een half jaar later is diezelfde markt oververhit en liggen er volop kansen voor het oprapen voor ambitieuze mensen. Zeker voor hoogopgeleide mensen zijn de mogelijkheden legio. Bedrijven willen en kunnen doorgroeien en zoeken met smart academisch geschoold personeel. Deze mensen hebben nu de kans om in contact te komen met een goede headhunter die hen helpt bij het zoeken naar een (nieuwe) werkgever.

Van zekerheid van een baan naar uitdaging

Misschien zit je in een nieuwe levensfase en vraag je je af of je huidige betrekking je nog wel uitdagingen biedt. Ook hoogopgeleide mensen zijn af en toe wat onzeker of er inderdaad veranderd moet worden van baan. Je hebt mogelijk een hypotheek die betaald moet worden. Of je hebt zorg voor kinderen die nu een flinke hap nemen uit je maandelijkse budget. Je wilt graag het beste voor ze en je legt nu al geld opzij voor later. Zekerheid. Iets dat je ook kunt vinden in een nieuwe baan.

Maar er zijn meerdere stappen te nemen voordat je uiteindelijk je huidige baan opzegt. Maar het kan zeker geen kwaad je horizon te verbreden wanneer je een kijkje neemt in de keuken van andere bedrijven. Met je kennis en vaardigheden kom je, zeker nu in deze tijd, gemakkelijk aan een andere baan. Als kansen zich voordoen moet je ze grijpen. Executive recruitment helpt je bij het vinden van de perfecte match met een andere werkgever. Je gaat voor een belangrijke job die je mogelijkheden qua salaris en doorgroeimogelijkheden verruimt.

Sta sterk in de onderhandelingen

Of je nu al vijftien jaar doet waarvoor je bent opgeleid en je een autoriteit bent in je vakgebied, of dat je aan de andere kant misschien krap twee jaar werkervaring hebt; de arbeidsmarkt voor hoger opgeleiden ligt open en heeft zeker je aandacht nodig. Als professional krijg je van Top of Minds de tools aangereikt die je in staat stellen een weloverwogen besluit te nemen. Wanneer je een gedegen onderzoek hebt gedaan naar wat je kan, wilt en mag. Bij een sollicitatiegesprek sta je sterk in de onderhandelingen. Het voorwerk is door de headhunter gedaan. Het economische klimaat is nu gunstig. Smeed nu het ijzer terwijl het nog heet is. Dat verdienen jij en je toekomstige werkgever.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio