11.8 C
De Bilt

Verdachte overleden, twee gewonde en 6 aanhoudingen na overval waardetransport

Bij het Noord-Hollandse Broek in Waterland zijn zes verdachten aangehouden in verband met een schietincident en een overval op een Waardetransport vanmiddag in Amsterdam. Twee van hen zijn gewond geraakt, een zevende is overleden.

De verdachten werden vanuit Amsterdam achtervolgd door zwaar bewapende politie eenheden en de Dienst Speciale Interventie (DSI). Bij Broek in Waterland vluchtten ze een weiland in. Daarbij is geschoten

Waardetransport

De verdachten waren op de vlucht na een overval op een waardetransport op de Meeuwenlaan in Amsterdam Noord. Daar werd als eerste geschoten met een automatisch vuurwapen. omstanders spreken daar over zo 8 tot 12 schoten.

Daarna achtervolgde de politie de twee voertuigen. Ook op de IJsselmeerstraat in Amsterdam zouden schoten zijn gelost. Omstanders spraken daar van acht schoten. Ze reden zeker 60, 70 km over het fietspad. Met zware auto’s Volgens mij waren het Audi’s”, verteld een getuige

Vluchtauto’s afgebrand in Broek in Waterland

In Broek in Waterland zijn twee auto’s in brand gevlogen. Op sociale media gaan beelden rond van een enorme rookwolk, en er zouden een groot aantal politiewagens en een politiehelikopter te zien zijn. Ook in Broek in Waterland zijn meerdere schoten gelost.

6 verdachten aangehouden zevende verdachte overleden

Rond 16.00 uur bevestigde de politie via Twitter dat er een persoon om het leven is gekomen. Zes andere zijn opgepakt. Twee van hen zijn gewond geraakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio