15.1 C
De Bilt

Schuurverkoop Radio Museum Martien Rijkhoff op 19 augustus: liefhebbers kunnen hun collectie uitbreiden!

Spanbroek – Met zijn 84 jaar heeft Martien Rijkhoff een zeer uitgebreide collectie van honderden buizenradio’s,  platenspelers, bandrecorders, versterkers, boxen, en telefoons van voor en na jaren 50 bij elkaar weten te brengen. Een groot deel van zijn collectie wil hij tegen een zacht prijsje wegdoen ‘aan de echte liefhebbers’, tijdens een schuurverkoop. Ook radiomeetinstrumenten, autoradio’s (zelfs van voor 1940) en diverse (auto)gereedschappen komen in de verkoop.

Radio Museum Martien Rijkhoff

Rijkhoff heeft zijn werkzame leven in de installatietechniek doorgebracht en kwam zo af en toe bij mensen op zolder fraaie, oude buizenradio’s tegen. Met een goed verhaal en wellicht een bijdrage in de ‘verhuiskosten’ – wist hij zo veel mogelijk apparatuur van locatie te doen veranderen. Zij belandden bij hem in de ‘schuur’, waar Rijkhoff met liefde en aandacht de authentieke apparaten weer tot leven probeerde te brengen. Er zitten dan ook prachtige gerestaureerde exemplaren tussen.

Uiteindelijk werd de verzameling groot genoeg om het een museum te mogen noemen: Radio Museum Martien Rijkhoff.

Groot deel collectie in de verkoop

Rijkhoff staat op het punt om kleiner te gaan wonen en wil graag liefhebbers de kans bieden om tegen een ‘vriendelijk bedrag’ eigenaar te kunnen worden van één of meer van zijn bijzondere verzamelobjecten.

De schuurverkoop vindt plaats op zaterdag 19 augustus 2023 aan Zandwerven 4, 1715 KL in Spanbroek (gemeente Opmeer). Je kunt er terecht vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur om te kijken en te kopen natuurlijk. Alles staat ruim en overzichtelijk opgesteld. De hele familie van Martien komt helpen bij de verkoop. Dan kan hijzelf nog wat verhalen vertellen bij de bijzondere objecten.

Alleen op zaterdag 19 augustus

De mogelijkheid om in het bezit te komen van één van de bijzondere voorwerpen, is alleen op zaterdag 19 augustus 2023. Daarna krijgt wat overblijft een andere bestemming. Natuurlijk zal er vast één pareltje meeverhuizen met Martien Rijkhoff.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio