18.3 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

Verwarde man dreigt woning op te blazen

Stavenisse – Zondagavond is een 26-jarige verwarde man aangehouden nadat hij eerder gedreigd heeft om zichzelf en zijn woning aan de Wilhelminastraat op te blazen. Om zijn doel te bereiken heeft hij de gaskraan opengezet.

Dreigen met schieten

Omstreeks 18.35 uur werd bij de politie gemeld dat de bewoner zichzelf en zijn woning wilde opblazen. Ook dreigde hij om met zijn luchtbuks naar mensen te schieten die te dicht bij de woning zouden komen. Direct na de melding gingen er drie ambulances en diverse eenheden van de brandweer en politie naar de Wilhelminastraat in Stavenisse. Ook een onderhandelaar en een traumaheli werden opgeroepen.

Snelle actie

De straat werd aan beide zijden afgezet en omwonenden die thuis waren, werden verzocht hun woning te verlaten. Op een gegeven moment kwam er veel rook uit de woning. Gezien de gevaarlijke situatie werd door de politie en brandweer besloten om snel naar binnen te gaan en de verwarde man weg te halen.
Nadat dit was gelukt ging de brandweer direct op zoek naar de brandhaard. Kort daarop wordt het sein brand meester gegeven. Wel moest nog enige tijd nageblust worden. Door de snelle actie van politie en brandweer is erger voorkomen. Voor de man wordt lichamelijke – en psychische hulp geregeld. Hij is hiervoor naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht.
Bron: Politie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio