14.8 C
De Bilt

Verwarmde skihandschoenen – Warmte altijd bij de hand

Of je nou beginnende of doorgewinterde wintersporter bent, één ding blijft vervelend op wintersportvakantie: koude vingertoppen. Goede skihandschoenen zijn hier uiteraard de beste oplossing voor, maar zelfs deze winter-accessoires kunnen na een poosje de warmte niet meer goed vasthouden. Wat kan je daaraan doen? En is deze oplossing geschikt voor iedereen? Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij je handen warm kan houden tijdens de koude ski-tochten.

Skihandschoenen

Dit probleem is op te lossen met gebruik van verwarmde skihandschoenen. Dit zijn skihandschoenen die je handen warm houden, ongeacht hoe lang je buiten aan het skiën, snowboarden, of zelfs sneeuw aan het ruimen bent in de vrieskou. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar hoe werkt dit, en hoe kan je eraan komen?

Dunne draadjes

In de verwarmde skihandschoen zijn dunne staaldraadjes verwerkt die verbonden zijn met een batterij. Deze batterij zit meestal aan de binnenkant van de handschoen, of is aan de buitenkant verwerkt in de manchet. Bij het aanzetten van de batterij, gaat er stroom door de veilig gecoate verwarmingsdraden. Het resultaat is dan ook gelijk te voelen!

Hoe werkt de verwarmde skihandschoen?

De dunne draden die door de verwarmde skihandschoenen verwerkt zijn, zijn erg goede geleiders. De warmte wordt bepaald door de hoeveelheid stroom die de batterij afgeeft. Deze warmte kan je dan ook zelf bepalen door de warmtestand van de batterij in te stellen. Jij hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken over koude handen tijdens je skivakantie!

Verwarmde handschoenen kopen: waar moet ik op letten?

Er zijn meerdere aspecten waar je op dient te letten bij het aanschaffen van verwarmde skihandschoenen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat ze je passen en mooi vindt staan. Echter, er zijn nog meer punten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan comfort, waterdichtheid en accuduur.

Wil je de hoogste warmtestand gebruiken tijdens het skiën? Let er dan op dat de hoogste stand het twee uur volhoudt, dus zorg dan voor een extra accupack. Andere punten waar je op kan letten zijn onder andere extra padding, het materiaal van de handschoen, het soort batterij en de sluiting. Aan te raden zijn (voornamelijk) textiele of polyester handschoenen en een sterke Lithium-batterij.

Waar koop ik verwarmde skihandschoenen?

Verwarmde skihandschoenen zijn helaas zelden te vinden in fysieke winkels. De grootste kans een paar te vinden, is in een winkel die wintersportvoorzieningen aanbiedt, maar zelfs dat is niet vaak het geval. Bij de andere sportzaken kan je er dan meestal ook vanuit gaan niet te slagen.

Online zijn er daarentegen erg veel variaties aan verwarmde skihandschoenen te verkrijgen, aangeboden door een grote hoeveelheid merken. Het is belangrijk goed op te letten wat er precies door welke merken aangeboden wordt; waar het ene merk bijvoorbeeld uitsluitend textiele handschoenen maakt, biedt een ander voornamelijk polyester.

Warme handen zijn duur betaald

Het mechaniek dat gebruikt wordt om je handen verwarmd te houden voor enkele uren, is erg gecompliceerd en prijzig om in de handschoen te verwerken. Dit resulteert in hogere prijzen dan reguliere skihandschoenen. Meestal ben je toch wel zeker minstens tweehonderd euro kwijt voor een goed paar, en dit moet je maar net kunnen permitteren naast alle andere uitgaven die je voor je skivakantie maakt. Dat gezegd hebbende, is het zeker de investering waard als je van plan bent vaker de witte skivlakten op te zoeken; koude vingertoppen zullen een probleem uit het verleden zijn.

Conclusie: wel of geen verwarmde skihandschoenen kopen?

Nu je alles geleerd hebt over verwarmde skihandschoenen, is het tijd om voor jezelf te bepalen of je wel of geen verwarmde skihandschoenen kopen wil. Voor beginnende wintersporters is het misschien een grote uitgave om in één keer te doen; je moet per slot van rekening zeker weten dat wintersport volledig bij je past en zeker weten vaker de pistes te willen bezoeken in de toekomst. Is dit niet het geval, dan is het aan te raden er eerst achter te komen of een skivakantie echt jouw ding is.

Voor de doorgewinterde wintersporter

Ben je een doorgewinterde wintersporter, die het koud (pun intended) laat wat meer geld in te moeten leggen voor jarenlang plezier? Dan is de eenmalige aanschaf van verwarmde skihandschoenen zeker aan te raden! Let er hierbij wel op welke voorkeuren je hebt, en dat je er goed van op de hoogte bent wat elk soort handschoen te bieden heeft. Laat je hiervoor goed informeren door de verschillende aanbieders die je tijdens je speurtocht tegenkomt, en dan zal je volgende wintersport skiën met warme handen een koud kunstje zijn!

1 REACTIE

  1. Bij de ANWB zijn ze ook te verkrijgen. Als lid zijn ze zeker wel betaalbaar voor ± 110 euro.
    Mijn ervaring (nu reeds zeker 3 á 4 jaar) is prima, maar neem geen vingerhandschoenen maar echte wanten met alleen een duim. De batterijen zijn goed en ze hebben 3 standen. Ik gebruik ze ook veel op de fiets. Het materiaal is wat minder toch zeker op de plaats waar je de handvaten van het stuur vast houdt of je skistok. Al met al ben ik wel tevreden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio