26.8 C
De Bilt

Video: publiek neemt afscheid van Piet Paulusma in Harlingen

Harlingen – Vandaag kon het publiek afscheid nemen van hun geliefde weerman, Piet Paulusma. Paulusma overleed op 20 maart toch nog vrij plotseling aan de gevolgen van kanker, op 65-jarige leeftijd. Het afscheid vond plaats in het Entrepot in Harlingen.

Publiek neemt afscheid

Hieronder een samenvatting van dit afscheid en een aantal reacties van bezoekers. De beelden zijn beschikbaar gesteld door © Omroep MAX. De bewerking is van © Regio Online.

Lange carrière Piet Paulusma

Zijn carrière als weerman begon Paulusma in 1985 bij Omrop Fryslân. Bij deze omroep bleef hij tot aan zijn dood dagelijks op televisie het weerbericht brengen. Bij RTV Noord verscheen hij een paar keer per week. Daarnaast was Piets weerbericht vanaf 1996 bij SBS te zien. Eerst als onderdeel van Hart van Nederland, maar vanaf 2003 vanwege zijn populariteit als apart programma.

Stoppen en doorgaan

Eind 2019 beëindigde SBS6 het contract met de populaire weerman, die voor bijna ieder praatje wel een lokaal evenement uitzocht. Omroep MAX wilde Piet nog lang niet met pensioen zien gaan en gaf Paulusma per 1 januari 2020 een nieuw contract als weerman. Ook voor andere media maakte hij een weerbericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio