13.1 C
De Bilt

Viering 225 jaar Rijkswaterstaat in aanwezigheid van de Koning

Koning Willem-Alexander is woensdagavond 24 mei aanwezig bij de viering van het 225-jarig bestaan van Rijkswaterstaat in Fort Lent, Nijmegen. Hij wordt onder andere ontvangen door directeur-generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat, minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal van Infrastructuur en Waterstaat. De viering staat in het teken van klimaatadaptatie.

De Koning lanceert tijdens het ceremoniële programma een spel om middelbare scholieren bewust te maken van de uitdagingen rondom klimaatverandering. Ter ere van het jubileum presenteert Rijkswaterstaat een onderzoeksprogramma dat een impuls geeft aan de kennis over klimaatadaptatie in Nederland en de uitvoering ervan. Daarnaast bezoekt de Koning een kennismarkt over de uitdagingen rondom klimaatadaptatie en een expositie over Rijkswaterstaat in verleden, heden en toekomst.

225 jaar Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In de afgelopen 225 jaar heeft Rijkswaterstaat een belangrijke rol gespeeld in de vormgeving van Nederland. De dienst beheert en ontwikkelt de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zet in op een duurzame leefomgeving. Rijkswaterstaat realiseerde bijvoorbeeld de Deltawerken en de Afsluitdijk die ons land beschermen tegen overstromingen, legde (mede) de Marker Wadden aan en werkt aan de ontwikkeling van het windenergienetwerk op zee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio