13.6 C
De Bilt

Voetbalclubs trappen af met Sanquin

binnenland Voetbalclubs N.E.C. en MVV trappen dit weekend hun wedstrijden af met een bijzonder thema: beide clubs grijpen het moment aan om hun supporters aan te sporen om bloeddonor te worden. Sanquin mag bij de aftrap vertellen hoe supporters het kloppend voetbalhart nòg meer kunnen inzetten.

Voetbalclubs

Voor de Keuken Kampioen Divisie isde voetbalclub MVV de landelijke partner van Sanquin, voor de eredivisie is voetbalclub NEC Nijmegen de landelijke partner. MVV Maastricht start op zaterdag 22 oktober rondom de wedstrijd MVV – FC Den Bosch, N.E.C. op zondag 23 oktober in hun wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Bij de wedstrijden worden supporters met bijzondere acties, kleine attenties en kans op VIP-treatments geënthousiasmeerd om na te denken over bloeddonorschap.

Bart de Lange, projectcoördinator N.E.C. Maatschappelijk, vertelt: “Eén op de vier Nederlanders heeft ooit in zijn of haar leven bloed nodig. Dat kan de supporter naast je op de tribune zijn, of jijzelf. We willen als club onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om zoveel mogelijk supporters te stimuleren bloeddonor te worden. Het zou fantastisch zijn als deze campagne nieuwe donoren oplevert.”

“Een actie waar wij natuurlijk volledig achter staan. Want op deze vrij simpele manier kun je het verschil maken, je redt er daadwerkelijk levens mee! Met een uurtje van je tijd kun je wel drie patiënten helpen”, aldus Jurgen Simon, woordvoerder van MVV Maastricht.

Voetbalclubs steunen Sanquin

Sanquin Bloedbank heeft het aanbod van de clubs met beide handen aangegrepen. Marloes Metaal, woordvoerder van de Bloedbank: “We zijn heel blij met deze actie. We zoeken nieuwe bloeddonors die net zo enthousiast patiënten willen helpen als hun eigen club aanmoedigen. Nu zien we al spelers uit de elftallen hierover vertellen op hun social media, en sommigen hebben zichzelf ook al aangemeld. We hebben nog plek voor duizenden donors meer, dus we hopen dat dit goede voorbeeld wordt opgevolgd. Het is met recht een prachtige aftrap te noemen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio