De voordelen van een kredietverzekering

Een kredietverzekering, of debiteurverzekering, is een begrip dat bij ondernemers vast bekend voor komt. Wellicht heeft u er zelf al eens onderzoek gedaan naar wat een kredietverzekering precies in houdt en of het een goede keus is voor uw bedrijf. Hieronder staat voor u uitgelegd wat de voordelen van deze verzekeringen zijn en wat het voor uw onderneming kan betekenen.

Hulp bij gemiste inkomsten

Het kan natuurlijk altijd voorkomen, een klant die een product bij u gekocht heeft gaat failliet of kan om een andere reden de factuur niet betalen. Uw onderneming heeft al kosten gemaakt om alles in orde te maken voor de klant, dus loopt u hierdoor geld mis. In dit geval is het hebben van een kredietverzekering erg voordelig, deze betaald namelijk de kosten op het moment dat uw klant niet kan betalen.

Verschillende soorten verzekeringen

Er is niet één soort kredietverzekering, omdat elke onderneming natuurlijk ook anders is. Welk soort verzekering voor u geschikt is, is afhankelijk van uw manier van zakendoen en de omvang van uw bedrijf. U kunt kiezen voor een verzekering per transactie, een verzekering per debiteur, een verzekering per land of een omzetverzekering. Deze laatste vorm van verzekering is het meest uitgebreid, hiermee verzekert u de gehele omzet van uw onderneming.

Nog meer hulp door kredietverzekering

Verzekeraars als Coface staan niet alleen klaar voor u op het moment dat u geld misloopt, maar helpen ook met het voorkomen van betaalfouten. Zo maken zij een overzicht van een potentiële klant met (betaal)ervaringen van andere bedrijven en een credit rating. Zo weet jij als ondernemer hoe waarschijnlijk het is dat deze klant de factuur kan/gaat betalen. Daarnaast kan een kredietverzekeraar helpen met het incasseren van klanten die niet betaald hebben, waardoor zij onder nog meer druk komen te staan om jouw factuur te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio