14.7 C
De Bilt

Vrachtschip uit Nederland gezonken als baksteen in de Schelde; één opvarende nog vermist

Vlakbij het Belgische Dendermonde is vanmorgen een Nederlands vrachtschip gezonken. Naar de kapitein van het schip, een man uit Charlois, wordt nog steeds gezocht.

Fietser slaat alarm

Een fietser zag vanaf de oever het 50 meter lange schip in de problemen komen en letterlijk zinken als een baksteen. De lading van het vrachtschip zou namelijk uit bakstenen bestaan. Hoewel hulpdiensten snel ter plaatse waren, bleek het schip al gezonken.

Scheepvaartverkeer stilgelegd

Het vrachtschip zonk in de buurt van de Zijdijk bij Dendermonde, in een gedeelte van de rivier dat 12 meter diep is en een sterke stroming kent. Al het scheepvaartverkeer is inmiddels stilgelegd, om de zoekactie niet te belemmeren. Maar ook de gevaarzetting voor overig scheepvaartverkeer is een reden voor de voorlopige afsluiting van de vaarroute.

Zelfs bij laag water zal het schip niet zichtbaar worden is de verwachting, maar wel een gevaar vormen voor overig scheepvaartverkeer. Hoewel de afsluiting voorlopig tot 16.00 uur vanmiddag zou duren, is de verwachting dat dit nog een stuk langer gaat duren.

Zoekactie naar opvarenden vrachtschip

Met helikopters, boten en drones wordt naar mogelijke slachtoffers gezocht. In ieder geval is de kapitein van het vrachtschip vermist. Of er ook nog andere opvarenden aan boord waren is nog onbekend, maar er wordt wel rekening mee gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio