14 C
De Bilt

Vuurwerkverkoop officieel gestart in Nederland

Binnenland – Vanmorgen is officieel de start van de vuurwerkverkoop in Nederland. De verkoopdagen zijn 28 ,29 en 31 december van dit jaar.

Vuurwerkverkoop hoopt op goede cijfers

Sinds vanmorgen mag er in Nederland officieel vuurwerk verkocht worden. De hele maand december konden mensen al hun vuurwerk bestellen. Natuurlijk mocht dat pas vanaf vandaag opgehaald worden bij de verkooppunten. Veel mensen stonden al vroeg in de rij voor de deuren bij de vuurwerkwinkels om hun knal- en siervuurwerk op te halen.

Verkoop start 1 dag eerder

De vuurwerkverkoop is normaal op 29,30 en 31 december. Maar omdat de 30 december dit jaar op een zondag valt, mag er geen vuurwerk verkocht worden. Daarom is het dit jaar op 28,29 en 31 december.

Cat. 1: hoe zit dat nou ?

Cat. 1 mag het hele jaar verkocht en afgestoken worden. De leeftijdsgrens ligt hiervoor op 12 jaar. Cat. 1 mag geen overlast geven aan mensen en dieren. Onder Cat 1 vuurwerk vallen o.a.
sterretjes, knalerwten, Bengaalse lucifers en kleine ijsfonteintjes.

Het vuurwerk mag uiterlijk op 31 van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur afgestoken worden. Het Team van Regio Online wenst u een goede en veilige jaarwisseling.

© Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio