5.6 C
De Bilt

Werkgeluk belangrijker dan ooit als verbindende factor op arbeidsmarkt

Werkgeluk is meer dan ooit een doorslaggevend thema op de arbeidsmarkt. Dat ondervinden veel organisaties steeds nadrukkelijker aan den lijve. Investeren in werkgeluk blijkt een effectief middel om ervaren en getalenteerd personeel binnenboord te houden nu de schaarste op de arbeidsmarkt steeds extremere vormen aanneemt.

Alles op alles

De toenemende schaarste op de arbeidsmarkt vraagt meer en meer het uiterste van organisaties. Zelden stonden er zoveel vacatures open, terwijl er anderzijds zo’n beperkt aantal kandidaten beschikbaar was. Werkgevers zetten dan ook alles op alles om hun getalenteerde werknemers aan boord te houden en nieuwe medewerkers aan te trekken. Een uitdaging die er in de praktijk vaak niet om liegt en in veel gevallen maximale inspanning van werkgevers vraagt.

Grote uitdaging

Wat deze uitdaging des te groter maakt, is het feit dat werknemers tegenwoordig niet alleen kiezen voor een hoog salaris. Ook zaken als flexibiliteit, een prettige werksfeer en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling spelen een belangrijke rol. Bovendien is het bewustzijn rondom de werk-privébalans enorm vergroot. Hybride werken en de wens om privéleven en werk beter te combineren zijn blijvende thema’s geworden. Werknemers verwachten dat hun werkgevers hierin meedenken en hen ondersteunen.

Werkgeluk vergroten biedt veel voordelen

Voor werknemers is het dus zaak om het werkgeluk te vergroten en een omgeving te creëren waarin medewerkers zich gehoord voelen. Organisaties die in het welzijn van hun medewerkers investeren, zijn niet alleen aantrekkelijker voor nieuw talent, maar plukken daar ook andere vruchten van. Een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een sterker teamgevoel zijn zomaar drie concrete voordelen waar werkgevers van profiteren als medewerkers zich gekend voelen in hun behoeften.

Betrokkenheid onder werknemers vergroten

Werkgeluk draait niet alleen om tevredenheid, maar vooral ook om betrokkenheid. Werknemers die zich gewaardeerd voelen en het gevoel hebben dat hun mening ertoe doet, zijn gemotiveerder en loyaler. Een tevreden team zorgt bovendien voor een positieve uitstraling naar klanten en relaties, wat bijdraagt aan het succes van de organisatie. Er valt of staat dus veel met werkgeluk!

Werkgeluk inzichtelijk

Een MTO (medewerkerstevredenheidsonderzoek) helpt om het werkgeluk inzichtelijk te maken, om te monitoren wat er écht speelt onder medewerkers. Het is een krachtig instrument om te achterhalen welke factoren het werkgeluk vergroten, maar ook de vinger te leggen op punten waar de schoen wringt. Zo kunnen werkgevers gerichte verbeteringen doorvoeren die direct impact hebben op het werkgeluk van hun mensen en – in het verlengde daarvan – op het succes van hun organisatie.

Interactief en laagdrempelig

Het MTO  van Everybody Frank biedt werkgevers een interactieve en laagdrempelige manier om het geluk van hun medewerkers te monitoren. Duidelijke rapportages geven heldere inzichten en praktische aanbevelingen helpen werkgevers om gericht te werken aan maatregelen die leiden tot een gelukkiger en productiever team. Door resultaten te koppelen aan concrete acties versterkt het MTO zowel de tevredenheid als de betrokkenheid van werknemers. Zo groeien organisaties én hun medewerkers dankzij werkgeluk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio