WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Berg en Dal – Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal, is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Daling woninginbraken

In een recente bijeenkomst tussen alle beheerders van de WhatsAppgroepen, de politie en
burgemeester Mark Slinkman, zijn ervaringen en tips uitgewisseld. De burgemeester gaf aan dat het aantal woninginbraken in de gemeente het afgelopen jaar fors gedaald is. De WABP heeft hier volgens hem zeker een positieve bijdrage aan geleverd: “Dankzij de alertheid en betrokkenheid van onze inwoners wordt onze mooie gemeente weer een stukje veiliger. Dit maakt me enorm trots op onze inwoners.”

Wat is WhatsApp Buurtpreventie?

Het is een WhatsAppgroep waarbij mensen uit dezelfde buurt zijn aangesloten. In deze groep kunnen deelnemers verdachte situaties snel melden aan buurtgenoten. Het zorgt voor meer ogen en oren op straat. Politie en toezichthouders kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een verdachte situatie te melden via de BuurtWhatsApp, zijn buurtbewoners snel gewaarschuwd. Zij kunnen de verdachte zelf in de gaten houden en de politie waarschuwen.

Inwoners die nog niet zijn aangesloten bij een BuurtWhatsAppgroep in hun buurt, maar dit
wel willen kunnen dat regelen via www.wabp.nl. Daar staan plattegronden waarop alle
bestaande groepen met aanmeldgegevens zichtbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img