5 C
De Bilt

Winnaars Koning Willem I prijs bekend gemaakt door Koningin Máxima

Koningin Máxima maakt op maandagavond 23 mei de prijswinnaars bekend van de Koning Willem I prijzen 2022. De bekendmaking vindt plaats in het Forum in Groningen, waar vertegenwoordigers van alle genomineerde bedrijven aanwezig zijn. De prijzen worden uitgereikt door de president van De Nederlandsche Bank en voorzitter van de Koning Willem I Stichting, prof. dr. K.H.W. Klaas Knot.

Koning Willem I prijzen

De prijzen worden iedere twee jaar toegekend in de categorieën Grootbedrijf en MKB. Voor duurzame ondernemingen wordt er een Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uitgereikt. De afgelopen maanden hebben bedrijven zich aangemeld voor de prijzen. In iedere categorie zijn drie finalisten aangewezen.

Initiatief van De Nederlandsche Bank

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden-en kleinbedrijf. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont daarnaast duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio