22.7 C
De Bilt

Winnaars van de Wereldboeken van Roxeane Hazes en Buddy Vedder

De winnaars van een setje Wereldboeken van onze prijsvraag zijn bekend. Eén van de winnaars komt uit Rotterdam, de andere winnares komt toevallig uit de buurt. Lenie Boudesteijn uit Krimpen aan den IJssel was blij verrast met haar prijs. “Ik ben er erg blij mee. Zeker om met mijn kleinzoon te lezen”, liet zij weten.

Wereldboeken

Zangeres Roxeanne Hazes en acteur Buddy Vedder hebben ieder een prentenboek geschreven voor de nieuwe serie Onze Wereldboeken. Beide boeken zijn gekoppeld aan een goed doel en worden met lespakketten aangeboden aan scholen.

Winnares Lenie Boudesteijn
Winnares Lenie Boudesteijn – Foto: Gerrit Boudesteijn

Zebra zonder strepen? Dat moet een ‘Grapje’ zijn!

Het boek ‘Grapje!’ van Roxeanne Hazes gaat over een zebra die zonder strepen is geboren. Dat lijkt misschien leuk maar de andere dieren pesten Ziva. Daarom is Roxeanne’s boek gekoppeld aan het goede doel Stop Pesten Nu. Een onderwerp dat de zangeres na aan het hart ligt. ‘Ik werd als kind ook gepest,’ vertelt Roxeanne openhartig. ‘Dat had te maken met het werk van mijn vader, dat totaal anders was dan het werk van de kinderen in mijn klas. Nu denk ik dat het natuurlijk heel cool was dat ik mee mocht naar concerten en dergelijke. Maar toen werkte dat niet zo. Juist dat unieke zorgde voor een bedreiging en daar sprongen de kinderen in de klas op af.’

Buddy Vedder zoekt een Superheld in zijn Wereldboek

Net als Roxeanne Hazes schreef ook Buddy Vedder een sinterklaasboek. Hij is nu gevraagd voor een boek voor Onze Wereldboeken te schrijven. Zijn boek ‘Superhelden in de dop!’ was dan ook een fijn vervolg voor de acteur/presentator. Zijn boek is gekoppeld aan The Plastic Whale Foundation die zich inzet om te voorkomen dat plastic afval in de natuur terechtkomt. ‘Ik heb twee flesjes als invalshoek gekozen.

Dat vond ik origineel, want ik heb twee plastic flesjes nog niet eerder als hoofdpersoon in een verhaal gezien,’ zegt hij. ‘De twee flesjes staan samen in de supermarkt en zijn vriendjes en willen bij elkaar blijven en samen gerecycled worden. Maar het ene flesje belandt in de recyclebak en het andere flesje in de gracht.’

Wij wensen onze winnaars en hun eventuele (klein)kinderen natuurlijk veel (voor)leesplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio