17.4 C
De Bilt

Wordt JA21 misschien NetAan1?

Den Haag – Toegegeven, de woordgrap is zwak. Maar dat lijkt de positie van JA21 inmiddels ook te worden. Onlangs kondigde nummer 2 van de partij Nicki Pouw-Verweij haar vertrek als kamerlid bij de 3-mans fractie al aan. Vandaag deed ook nummer 3, Derk Jan Eppink dat. Joost Eerdmans is hiermee een eenmansfractie geworden.

Kritiek op democratisch gehalte partij

Al langer rommelde het in de gelederen van Eerdmans, waarbij de kritiek zich vooral richtte op gebrek aan democratie binnen de partij zelf. Hiermee lijkt de kritiek die meerdere partijleden in maart dit jaar in een brief hadden geuit, niet ter harte genomen.

JA21 nog zonder beginselprogramma en een partijraad

Eerder al werd aangegeven dat meerdere leden de koers van de partij erg onduidelijk vinden en dat niet goed uit de verf komt waar de partij nu eigenlijk voor staat. De roep om een beginselprogramma bestaat al langer, net als de roep om een partijraad die meermaals per jaar de koers van de partij moet bespreken.

Onwenselijke zaken rondom Eerdmans en Nanninga

Eerdmans heeft zijn vriendin als penningmeester van JA21 aangesteld. Iets dat door veel leden als onwenselijk wordt bestempeld. Annabel Nanninga wordt gehekeld, omdat zij 3 functies bekleed voor de partij: fractievoorzitter in de Eerste Kamer, fractievoorzitter in gemeenteraad Amsterdam en Statenlid in de provincie Noord-Holland.

Hoewel nevenfuncties niet ongewoon zijn voor Eerste Kamerleden, gaat het hier volgens veel criticasters ‘een ongezonde grens over’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio