19 C
De Bilt

Wordt ook OV-ambassadeur en help anderen op weg

Heeft u affiniteit met het openbaar vervoer en zet u zich graag in voor andere mensen? Wordt OV-ambassadeur! Dat is de oproep die gedaan wordt door ErvaarhetOV.nl. De ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken.

Op deze manier helpen deze ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer. “Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste ambassadeur doorgelopen”, zegt Marjan (68 jaar).

Naast informatieve activiteiten organiseren de ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. De ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.

Regioteams

Er werken ongeveer 45 OV-ambassadeurs in kleine regioteams met verschillende activiteiten. PR en contacten met andere organisaties, gemeentes en vervoerders kunnen hier ook bij horen. Zij geven hier samen met projectmedewerkers vorm en invulling aan.

Als ambassadeur krijgt u training, ondersteuning en begeleiding. We organiseren terugkomdagen waarin alle ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar u op de hoogte wordt gehouden van recente ontwikkelingen.

U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Wilt u ook OV-ambassadeur worden?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of stel uw vraag via telefoonnummer 038 – 45 40 130.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio