15.6 C
De Bilt

Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12 Utrecht richting Den Haag

Rijkswaterstaat verwacht van 27 september 21.00 uur tot 7 oktober 05.00 uur zeer ernstige verkeershinder op de A12 Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk. Vanwege groot onderhoud wordt dit traject van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug volledig afgesloten. Door de slechte technische staat van de A12 is op korte termijn onderhoud nodig en kunnen deze werkzaamheden niet verder opgeschoven worden.

Asfalt tussen Woerden en Reeuwijk vervangen

We vervangen het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk over een lengte van 4,5 kilometer door dubbellaags geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden verschillende onderhoudswerkzaamheden plaats. Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer leiden we zoveel mogelijk om. Toch zal het de nodige verkeershinder opleveren. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers rekening moeten houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

© Rijkswaterstaat

Verkeershinder – extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten

Naast de volledige afsluiting van de A12 Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug (13) zijn ook de verbindingswegen en op- en afritten op dit traject afgesloten. Het is vanaf maandag 27 september 21.00 uur tot woensdag 29 september 12.00 uur wel mogelijk gebruik te maken van de oprit Woerden richting Den Haag.

Extra reistijd 60 minuten

Vanaf woensdag 29 september 12.00 uur  is deze gesloten en kan je gebruik maken van de oprit Nieuwerbrug. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn minder rijstroken beschikbaar. Rijkswaterstaat waarschuwt dat verkeer rekening moet houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Met een volledige afsluiting van meer dagen achter elkaar kunnen we in verhouding meer werk verzetten en is de hinder voor de weggebruiker het kortst. Ook kunnen we de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij kortstondige afsluitingen.

Omleidingen en alternatieven

Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam via de A2, A27 en A15. Lokaal verkeer wordt via gele informatieborden omgeleid. We raden aan om alternatieven te kiezen en de grote hinder te vermijden, waar mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden zijn in nauw overleg met de regio gepland. Het uitgangspunt was om de werkzaamheden in de zomerperiode van 2021 uit te voeren, met het idee de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

Om verschillende redenen heeft Rijkswaterstaat in overleg met verschillende stakeholders de werkzaamheden verplaatst naar eind september/begin oktober. Redenen hiervoor zijn conflicterende werkzaamheden op het onderliggend wegennet, waardoor o.a. Oudewater lastig te bereiken is. Maar ook geplande evenementen in de regio. Dit maakt de verkeershinder er niet minder om, maar wel meer gespreid zo lijkt.

Meer informatie

Informatie over de omleidingen is te vinden via vanAnaarBeter.nl. Voor meer informatie over groot onderhoud A12: www.rijkswaterstaat.nl/a12GO. Bij vragen over werkzaamheden kan het publiek bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Klik hier voor de online versie van het persbericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio