10.5 C
De Bilt

Door zieke docent is een op tien leerlingen een dag thuis

Binnenland – Vorig jaar zijn van één op de tien leerlingen met de klas wel een keer naar huis gestuurd. Dit kwam door een zieke docent die op dat moment niet vervangen kon worden. Dit blijkt uit een onderzoek van het Vervanginsfonds.

Geen vervanging voor zieke docent

Een onderzoeksbureau heeft in opdracht van het Vervangingsfonds 1841 ouders met één of meerdere kinderen tussen 5 en 12 jaar ondervraagt.
Daarvan gaf tien procent aan dat de klas van hun kind weleens naar huis is gestuurd omdat er geen vervanging was voor een docent. De meeste ouders hebben er wel begrip voor als het niet direct opgelost kan worden wanneer een leraar afwezig is. Ze vinden wel dat de kinderen dan beter op school kunnen zijn, in plaats van dat ze naar huis worden gestuurd.

Inval docenten

er blijkt uit het onderzoek ook dat driekwart van de kinderen vorig jaar één keer of vaker een vervangende leraar voor de klas had. Bij de helft stonden verschillende inval-docenten voor de klas.

Dit komt overeen met een onderzoek van vorig jaar dat de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) gehouden heeft. Ook daaruit bleek dat basisscholen moeite hadden met het vinden van invalkrachten.

Volgens het Vervangingsfonds hebben er in het vorige schooljaar 24.401 inval-leerkrachten voor de klas gestaan. Gemiddeld zijn dat er 313 per dag en vallen ze gemiddeld 4,5 dagen in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio