14.9 C
De Bilt

Prinses Beatrix reikt donderdagochtend 9 juni de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit jaar worden de Zilveren Anjers toegekend aan Daphne Wassink, Klaas Post en Adolf Kock.

Daphne Wassink, Klaas Post, Adolf Kock

Daphne Wassink zet zich al jarenlang met het Koornetwerk Nederland in voor de amateurkoorsector. Na maanden van stilte door het coronavirus konden de koren door haar persoonlijke en onvermoeibare inzet weer zingen. Klaas Post bouwde en financierde een enorme verzameling van ruim 10.000 fossiele zeezoogdieren op die onmisbaar is geworden voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Zijn collectie is van belang voor de wetenschap en natuurhistorische museumsector. Adolf Kock heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het cultureel erfgoed van Aruba, onder andere door het bijeenbrengen van zijn collectie van één miljoen foto’s van 1800 tot nu.

Zilveren Anjers

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in het Koninklijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. Sinds 2005 reikt Prinses Beatrix de onderscheidingen uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio