22.4 C
De Bilt

Zomer in Zeist extra aantrekkelijk in augustus en september

Zeist – Op initiatief van de toeristische ondernemers en de gemeente Zeist is begin augustus de eerste editie van Zomer in Zeist van start gegaan. Met zomerse tips voor leuke activiteiten, horeca en overnachtingsmogelijkheden worden bewoners en bezoekers van Zeist geïnspireerd om in augustus en september zelf hun vakantie samen te stellen.

Feestelijke start Zomer in Zeist

Met een feestelijke fotomoment bij Hotel Theater Figi gaven de ondernemers, de gemeente, Centrum Zeist en RBT Heuvelrug & Vallei het officiële startsein.

Extra steun voor herstel na corona

Om de gastvrijheidssector in de gemeente Zeist een extra steuntje in de rug te geven om zo snel en duurzaam mogelijk te herstellen na corona, heeft de gemeenteraad eenmalig een bedrag van € 150.000 ter beschikking gesteld vanuit de helft van de teruggevorderde toeristenbelasting uit 2021. De campagne Zomer in Zeist is onderdeel van een groter coronaherstelplan recreatie en toerisme vanuit de gemeente Zeist.

Regionaal Bureau voor Toerisme

Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei coördineert de plannen. Laura Nieuwenhuis, marketing coördinator bij het RBT: “Tot eind september doen we extra marketing voor Zeister ondernemers onder de vlag van Zomer in Zeist, als start van meerdere slim op elkaar afgestemde campagnes. Hiermee willen we toerisme en recreatie in Zeist het komende jaar ondersteunen om zo snel en duurzaam mogelijk te herstellen na Corona, dit plan gaat daarbij helpen.”

Alle ondernemers uit Zeist kunnen deelnemen

Tijdens Zomer in Zeist worden zowel online als offline, mensen naar de speciale campagne pagina geleid. Via deze weg hebben ondernemers uit Zeist de kans om hun bedrijf extra onder de aandacht te brengen bij (potentiële) bezoekers. In samenwerking met Centrum Zeist worden er bij een twintigtal locaties strandstoelen en beachflags geplaatst; voor het ultieme zomerse gevoel. Daarnaast worden, via de distributieservice van het RBT, folders en posters verspreid met informatie voor bezoekers en bewoners, die ook bij Stadslab Zeist opgehaald kunnen worden. Voor ondernemers is een speciale online toolkit beschikbaar, die door alle ondernemers uit Zeist gebruikt kan worden.

Ook jouw zomer in Zeist?

Voor een echt vakantiegevoel hoef je niet ver te reizen, dat vind je ook dichtbij huis. Ontdek deze zomer het beste van Zeist en stel met alle zonnige tips op de website je eigen vakantie samen. Van de leukste terrassen tot de mooiste wandelroutes en van activiteiten voor kids tot een heerlijk nachtje weg. Laat je inspireren en bekijk alle tips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio