8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Zusterbedrijven in Enter brengen duurzame toekomst naar nu

In Enter, regio Almelo in de provincie Overijssel, zijn drie zusterbedrijven gevestigd. Alle drie hebben ze duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De een bracht onlangs een mobiele snellader voor de bouw op de markt, de ander ontwikkelde een thuislaadpaal die laadt op groene stroom en de laatste ontwikkelt producten van het duurzame materiaal composiet.

Zusterbedrijven

We hebben het over Ferex, Lanova Laadpalen en TSE. Benieuwd naar hoe zij hun steentje bijdragen aan het milieu? Je leest het in dit artikel.

Mobiele snellader voor de bouw

Emissievrij bouwen komt steeds dichterbij. Al meerdere automerken hebben de stap gemaakt naar het ontwikkelen van elektrische vrachtwagens. Het gebruik van elektrisch bouwverkeer is dus mogelijk, alleen leek het tot voor kort toch nog toekomstmuziek te zijn. Vooral de actieradius van het bouwverkeer en de tijd die nodig zou zijn om weer op te laden, was een kopzorg. Totdat Ferex onlangs een mobiele snellader op de markt bracht. De snellader is modulair op te bouwen, waardoor deze met gemak als tijdelijke laadoplossing te plaatsen is op een bouwplaats. Wist je al dat de snellader uitgerust kan worden met een vermogen van 150 kW tot 300 kW? Daarmee is de accu van een elektrisch voertuig binnen no time opgeladen!

Thuis laden op groene stroom

De elektrische personenwagens waren natuurlijk al veel eerder in opkomst dan elektrisch vrachtverkeer. Sterker nog, eind 2021 reden er al ruim 224.000 elektrische auto’s op het Nederlandse wegennet. Daarmee zijn we al op weg naar een duurzame toekomst, maar het kan nóg groener. Lanova, het tweede zusterbedrijf, heeft namelijk laadpalen ontwikkeld die kunnen communiceren met de software van zonnepanelen. Dat betekent dat je vanaf nu de accu van je auto kunt opladen met groene stroom! Daarnaast is het mogelijk om in te stellen dat je tijdens het daltarief wil laden.

Composiet producten

Het laatste zusterbedrijf is TSE, leverancier van oplossingen in vloeibare distributie. Dan hebben we het over oplossingen voor oliemaatschappijen en bijvoorbeeld de WKO-industrie. Die industrieën hebben deksels en frames nodig voor het afsluiten van leidingen, ondergrondse tanks etc. TSE levert deze producten, maar dan van composiet. Een licht, glasvezelversterkt kunststof. Het materiaal is zo goed voor het milieu, omdat het een lange levensduur heeft en volledig recyclebaar is. Daarnaast is het materiaal zeer licht, waardoor producten van composiet door één persoon bedienbaar zijn. Sterker nog, het gebruik van composiet bevalt zo goed, dat Ferex composiet rijplaten voor de bouw is gaan leveren.

Kortom, drie zusterbedrijven die hun steentje mooi bijdragen aan een groenere wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio