2.2 C
De Bilt

2 Shelterboxen van Rotary club Schiedam de Veste voor slachtoffers aardbevingsramp in Turkije en Syrië

Snel hulp bieden aan mensen in nood is één van de speerpunten van serviceorganisatie Rotary. Met de donatie van 2 Shelterboxen gaat het om het bieden van concrete hulp. Rotary club Schiedam de Veste doneert 2 shelterboxen voor slachtoffers die geen huis meer hebben of niet meer in hun huizen durven te wonen wegens naschokken en instortingsgevaar.

Veel mensen overnachten onder erbarmelijke omstandigheden in sneeuw, kou en regen. Er is sprake van grote humanitaire nood in de getroffen gebieden. Voorzitter van Rotaryclub Schiedam de Veste ,  Andrea Vollebregt is blij met de snelle actie van haar leden.

Veel slachtoffers hebben hulp nodig

Inmiddels is na een paar dagen in beide landen het dodental opgelopen tot boven de 33.000 en er zijn tienduizenden gewonden. De verwachting is dat deze aantallen nog sterk gaan oplopen. Na het uitkomen van de eerste rampberichten en het zien van zeer heftige beelden van slachtoffers van wie familie levend onder het puin ligt begraven is het Rotarynetwerk in Nederland direct in werking gesteld.

Alle 500 clubs zijn door de 7 samenwerkende districtsgouverneurs gevraagd Shelterboxen te doneren.De donaties vanuit Rotaryclubs stroomden meteen binnen en na ’n paar dagen is inmiddels meer dan 285.000 euro  gedoneerd. Hiervan kunnen ruim 380 boxen ter waarde 750 euro verstuurd worden naar het rampgebied. Maar er zullen nog veel Shelterboxen bijkomen.

Wat is een Shelterbox

Shelter box is een officiële projectpartner van Rotary International, zij hebben ter plaatse onderzocht welke hulp het beste kan worden ingezet. Na overleg met plaatselijke en internationale hulporganisaties is bepaald dat er shelter boxen naar het getroffen gebied gaan. Daarin zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, gereedschap , afdekzeilen, touw, thermische dekens, warme kleding en solar lights. Er zijn grote tenten die groot genoeg zijn voor 4 volwassenen en 6 kinderen en kleinere tenten voor 2 volwassenen en 3 kinderen.                                                         Doneren voor shelterboxen kan rechtstreeks : https://www.shelterbox.nl/doneer/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio