3 x goud voor Nederlandse Stylisten tijdens Global Zoom Event

Toronto – Drieduizend stylisten wereldwijd kwamen afgelopen weekend bijeen in Toronto voor het jaarlijkse Global Zoom Event van Goldwell en KMS. Uiteindelijk werd het een Nederlands feestje: alledrie de awards van de Color Zoom Challenge werden gewonnen door Nederlandse stylisten. En zelfs in de Stylists’ Favorite Award, waarbij elke stylist ter wereld mag meestemmen, gingen twee van de drie prijzen naar onze nationale finalisten. Een ongekende prestatie, want nog nooit in de geschiedenis van de Color Zoom Challenge gingen (bijna) alle prijzen naar één land in dit geval zelfs naar één salon, Partners Hairstyling in Apeldoorn. Dit bewijst maar weer hoe hoog het niveau in Nederland is!

 

Color zoom challenge

Zoals elk jaar kwamen de nationale finalisten bijeen tijdens het Global Zoom Event om te strijden in drie verschillende categorieën: New Talent, Creative en Partner. Ze demonstreerden hun creativiteit en hun interpretatie van de huidige Goldwell Color Zoom Collection met als ultieme doel: deel uitmaken van het Global Color Zoom Creative Team, dat in 2020 een eigen collectie mag presenteren. Op zondag 30 september gingen alle 79 nationale finalisten uit 33 verschillende landen tegelijk en live de spannende strijd aan. Diezelfde avond nog, tijdens de Gala Show werden de drie Global Winners bekendgemaakt. Een spectaculaire bekendmaking, want tot drie maal toe won Nederland de felbegeerde eerste plaats:

  • Nushka Barbosa uit Nederland in de New Talent Category – voor jonge, creatieve stylisten met minder dan vijf jaar professionele ervaring.
  • Roos Topley uit Nederland in de Creative Category – voor creatieve stylisten met meer dan vijf jaar professionele ervaring.

Lieke Nijenkampuit Nederland in de Partner Category– voor stylisten die nu werkzaam zijn of in de afgelopen twee jaar werkzaam waren voor Goldwell bij shows of seminars.

global

De internationale winnaars Nushka, Roos en Lieke ontvangen niet alleen de felbegeerde Award, maar zij mogen samen met het Goldwell Master Creative Team de Color Zoom Collection ’20 creëren.

Stylists’ favorite award

Bij de Stylist’s Favorite Award vielen opnieuw Nushka Barbosa (New Talent Category) en Lieke Nijenkamp (Partner Category) in de prijzen, samen met Pedro Alvarez uit Mexico (Creative Category).

De Goldwell Stylists’ Favorite Awards zijn een serie prijzen die zijn gekoppeld aan de Color Zoom Challenge. Het bijzondere aan deze awards is dat iedereen, waar ook ter wereld, via een online platform uit alle nationale winnaars per categorie zijn favoriete inzending kan kiezen. En ook hier scoorde Nederland dus hoog!

Academy sessions

Parellel aan de wedstrijd waren de Academy Sessions, om educatie te tonen die praktijkgerichter was dan ooit tevoren:

Het Color Zoom Creative Team gaf een toelichting op de R∃MIX-collectie. Global Winners van 2017 Mia Sota, Dylan Tung en Maksim Sotnikov presenteerden samen met Goldwell International Artists Agnes Westerman en Sascha Haseloff de looks en technieken van de Color Zoom ’19 Collection.

Het Master Design Teampresenteerde de meest modieuze ontwerpen van de bekende Goldwell-programma’s, met focus op knippen, stylen en kleuren. Global Cutting Ambassador Jay Mahmood en het team toonden looks van het Master Stylist-programma, samen met Rodica Hristu die met haar kleurexpertise het Master Colorist-programma tot leven brengt.

global

De KMS Style Councilbracht het publiek in verrukking met de introductie van STYLECOLOR. Het team presenteerde het resultaat van twee dagen knippen en stylen met verbazingwekkende STYLECOLOR-effecten om de look te verbeteren. Lori Panarello (VS) en Edwin Johnston (CAN) leidden het team op het Academy-podium met Ali Holmes (AUS), terwijl Etienne Aijal (NL) en Simon Miller (VS) de KMS Global Community leiden op het open podium op de KMS-stand.

Het Pure Pigments Team– Rebecca Hiele en Lindie Blackwell – presenteerden de eindeloze mogelijkheden van @Pure Pigments: hoe je deze unieke kleuradditieven gebruikt en de schoonheid ervan laat zien. Ze presenteerden modellen waarvan de aangepaste kleuren een ongekende glans, levendigheid en kleurschittering vertoonden, en lieten zien hoe je @Pure Pigments kunt gebruiken binnen de dagelijkse salonroutine.

 

Galashow

Een van de hoogtepunten van het Global Zoom Event in Toronto was de Gala Show. Uiteraard vanwege de bekendmaking van de Global Winners, maar ook waren de bijna 3.000 stylisten uit de hele wereld enthousiast om de nieuwe Color Zoom Collection 2019 te ontdekken: R∃MIX – een mix van pop met eigenzinnige punkachtige elementen. Haar is altijd een vorm van expressie. R$MIX is een mix van gedurfde kleuren, strakke contouren en sterke contrasten. Geïnspireerd door popart en grafisch minimalisme om het Optical Pop Effect te creëren. Het Color Zoom ’19 Creative Team creëerde een collectie die speels, energiek en verfrissend is.

global

Color zoom hall of fame

De Color Zoom Hall of Fame Award is bedoeld voor het erkennen van voormalige Color Zoom-winnaars die de Color Zoom hebben gebruikt als platform om hun carrière in een stroomversnelling te brengen. Dit jaar werden twee zeer emotionele en trotse winnaars aangekondigd: Neil Barton uit het Groot-Brittannië en Rodica Hristu uit Canada voor de toewijding en het mentorschap van Color Zoom-teams in het afgelopen decennium. Als eerste in de Hall of Fame kwam vorig jaar onze Nederlandse Top stylist Agnes Westerman.

 

Artist sessions

Tijdens de inspirerende Artist Sessions ervaren gasten vanuit de hele wereld het meesterschap van vakgenoten.

Mario Kranklis wereldwijd een van Goldwells meest gerenommeerde haarstylisten. De wereldkampioen haarstylist presenteerde zijn unieke creaties, up-do’s en avant-garde stijlen tijdens deze ‘fashion-forward’ Artist Session.

Mazella & Palmerzijn internationaal bekend in de kapperswereld om hun baanbrekende educatie en creativiteit. Zij hebben gedurende twee decennia les gegeven en samengewerkt met toonaangevende kappers over de hele wereld. Hun unieke methoden en concepten maken educatie toegankelijk en relevant voor kappers op elk niveau. Met hun technische en creatieve expertise maken ze wereldwijd stylisten enthousiast.

Thema van de derde Artist Session was shibui. Het woord shibui is Japans en heeft betrekking op de esthetiek van eenvoudige, subtiele en onopvallende schoonheid. Shibui is vakmanschap dat mooi is door ingetogen te zijn.

Farewell party

Het Global Event werd afgesloten met een Farewell Party, in een van de meest hippe nachtclubs van Toronto – de Rebel Nightclub. Een fantastische avond die een bekroning was van het Global Zoom Event 2018.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Vliegtuig voert meetvluchten uit op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Geilenkirchen - Van 9 tot en met 13 augustus worden op en nabij de NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om de radar van de...

Speciaal gezant gaat zorg Suriname adviseren

Als speciaal gezant wordt dr. Marc Sprenger opnieuw uitgezonden naar Suriname om ter plaatse te adviseren over de acute coronazorg in nauwe samenwerking met...

Eerste helft 2021: 50.000 kilo cocaïne met bestemming Nederland onderschept

De Douane en internationale opsporingsinstanties hebben in de eerste helft van 2021 ruim 50.000 kilo cocaïnedrugs bestemd voor Nederlandse havens onderschept en in beslag...

Voorraad AstraZeneca door Nederland gedoneerd

Nederland doneert de 745.000 doses AstraZeneca die nog op voorraad zijn doneren aan landen in nood die een beroep hebben gedaan op de Nederlandse...

‘Drugsjager’ Holland boekt nieuwsucces in Caribisch gebied

Buitenland - 'Drugsjager' Zr.Ms. Holland heeft wederom een drugstransport onderschept in het Caribisch gebied. Het betrof 325 kilo cocaïne. Nog geen 3 weken geleden...

8 toeristische ‘Veenpoorten’ worden meertalig

Emmen - Acht Nederlands en Duitse musea en recreatieve trekpleisters in het Natuurpark Veenland gaan alle informatie voor hun bezoekers aanbieden in het Nederlands,...

160.000 vaccins nog deze week naar Suriname

Landelijk/buitenland - Nederland zal deze week nog eens 160.000 vaccins naar Suriname sturen om te helpen bij de bestrijding van het Coronavirus. Dit heeft...

Suriname ontvangt woensdag 90.000 vaccins uit Nederland

Vanwege de zeer ernstige corona-situatie in Suriname gaan woensdag 90.000 doses AstraZeneca plus naalden en spuiten op het vliegtuig. Dat heeft minister Hugo de...