Arbeidskansen in Duitsland

De Arbeidsmarktregio Drenthe (AMRD) stelt 50.000 euro beschikbaar om het fonds Werken in Duitsland mogelijk te maken. Het fonds is bestemd voor opleiding, bemiddeling en begeleiding van Nederlandse werkzoekenden die aan de slag gaan op de Duitse arbeidsmarkt. Daar liggen meerdere arbeidskansen.

Aantrekkelijke arbeidskansen

In Duitsland is al jaren een grote vraag naar personeel in alle sectoren. Dat biedt kansen voor werkzoekenden die ondanks de aantrekkende arbeidsmarkt in Drenthe nog steeds moeilijk aan de slag kunnen komen. De Arbeidsmarktregio Drenthe speelt in op deze kans in en zorgt met extra geld ervoor dat nog meer mensen aan het werk kunnen. Het koppelen van de Nederlandse werkzoekenden aan banen in Duitsland is een flinke klus. Maar door extra geld voor scholing, begeleiding, projecten of trajecten is het mogelijk om meer mensen aan het werk te krijgen.

Succesvolle formule

De afgelopen 2 jaar heeft de Arbeidsmarktregio Drenthe bijgedragen aan 328 bemiddelingen die het grensteam heeft gerealiseerd. De Arbeidsmarktregio Drenthe bestaat uit de gemeente Emmen, Borger-Odoorn, Coevorden, Hoogeveen, De Wolden, Midden Drenthe, UWV en de sociale werkbedrijven Alescon en EMCO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img