België geschokt door haatmoord op homoseksuele man

Beveren, België – Omdat Regio Online onlangs nog aandacht besteedde aan een LHBTI protest vanwege woorden, viel het volgende bericht ons op. Hoewel het zich in België afspeelt, geeft het des te meer aan hoe wankel het evenwicht van acceptatie nog is in onze Westerse maatschappij.

Gelokt via datingapp en vermoord door tieners

Dat is in het kort het verhaal van de 42-jarige David uit Beveren. Via een datingapp was contact met hem gezocht en werd een afspraak gemaakt met iemand waarvan hij dacht een gezellige ontmoeting te hebben. Bij aankomst werd hij – zo lijkt onderzoek aan te geven – overvallen door 3 mensen die continue op hem hebben ingeslagen. Dit had uiteindelijk de dood tot gevolg. David werd pas enkele dagen later in het park door een voorbijganger aangetroffen.

België ook verrast door leeftijd verdachten

Bij het parket van Antwerpen heeft zich een 17-jarige tiener gemeld, waarna een andere 17-jarige en een 16-jarige tiener zijn aangehouden. Zijn zijn voorgeleid aan de jeugdrechter. Deze kan de jonge verdachten uit handen geven, indien moord op basis van haat wegens seksuele geaardheid bewezen kan worden. Dan zullen de in België woonachtige minderjarigen, als volwassenen berecht kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio