21.8 C
De Bilt

Fietstocht Enschede – Münster “op weg naar vrede”. Uitnodiging om mee te doen

Fietsliefhebbers opgelet! Op 30 april kunt u meedoen aan een bijzondere grensoverschrijdende fietstocht tussen Enschede en Münster. De fietsroute is in totaal 90 kilometer. U fietst in een gemengde groep van inwoners uit Enschede (en omstreken) én Münster door het prachtige landschap van Overijssel en het Münsterland. Andreas Bittner (ADFC Tourguide) begeleidt de groep fietsers: onderweg zijn er allerlei bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken.

Samen fietsen we ‘op weg naar vrede’. De tour eindigt bij de vredeszaal in Münster, waar 375 jaar geleden de Vrede van Münster werd getekend: het begin van de Nederlandse staat. 

Bezienswaardigheden

Onderweg stoppen we o.a. bij Wasserschloss Haus Welbergen. Ook bezoeken we in Münster het Haus der Niederlande. Hier vergaderde 375 jaar geleden de Nederlandse delegatie tijdens de onderhandelingen voor de Vrede van Münster…

Extra informatie over fietstocht 

  • Datum: zondag 30 april 2023. We vertrekken vanuit Enschede om 10 uur vanaf het Centraal Station bij de bussen.
  • De deelnemers uit Münster komen ‘s ochtends vanuit Münster naar Enschede. Samen fietsen we vervolgens van Enschede naar Münster. Rond 19 uur rijden we vanaf het prachtige Raadhuis in Münster met een (gratis) bus terug naar Enschede. De bus heeft een aanhanger voor fietsen.
  • De gemiddelde snelheid tijdens de fietstocht is 16 km/u. 
  • U krijgt een broodje voor onderweg. Bij aankomst krijgt u soep en een belegd broodje.
  • Onderweg zijn er pauzes 
  • U hoeft niet inwoner van Enschede te zijn om mee te mogen doen. Iedereen is welkom.
  • De fietstocht en bustocht zijn geheel verzorgd en gratis. U heeft geen kosten.
  • Er kunnen maximaal 30 fietsers deelnemen. 15 uit Nederland en 15 uit Duitsland.  VOL = VOL.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 22 april via het e-mailadres: duitslandagenda@enschede.nl, Via dit e-mailadres kunt u ook terecht voor overige vragen over de fietstocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio