15.6 C
De Bilt

Garbage Run

Europa’s grootste (en gekste) garbage run gaat maandag 3 juli van start. Ruim 1.500 deelnemers in meer dan 500 auto’s beginnen aan een 5-daagse toch door de Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen.

The Carbage Run
The Carbage Run is een 5-daagse rally door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 Euro. Alle deelnemers worden uitgedaagd met een zo origineel mogelijk voertuig aan de start te verschijnen. Bij deze rally gaat het niet om snelheid maar juist om gekkigheid en creativiteit. The Carbage run is begonnen in 2009 en is inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste straatrally met 6verschillende edities per jaar. Alle edities zijn binnen no-time uitverkocht en hebben wachtlijsten.

21e Editie
Zomer 2017 is de 21e editie van the Carbage run en de 9e Zomer Editie. Elk jaar is de route anders. The Carbage run is de afgelopen jaren al in 28 verschillende landen geweest maar gaat daar komende zomer 3 nieuwe landen aan toevoegen. De run is namelijk nog nooit eerder in Estland, Letland, en Litouwen geweest.

Wachtlijsten
De animo voor the Carbage run is enorm. Er kunnen 550 teams/auto’s meedoen maar er schreven zich ruim 1.300 teams in. Door loting is er bepaald wie er wel of niet mee mag doen aan deze populaire road trip.

Zondag verzamelen, maandag van start
Op zondag 2 juli verzamelen alle auto’s zich bij de startlocatie tussen 15.00 en 20.00 uur. Dit evenement is gratis toegankelijk voor publiek vanaf 16.00 uur. De grootste collectie van de meest bizarre auto’s ooit. Alle runners kunnen blijven kamperen op de startlocatie en gaan maandagmorgen om 9.00 uur van start.

Locatie: Funpark Meppen in het Duitse Meppen (30 minuten rijden van Emmen).

Am Rögelberg 5, 49716, Meppen, Duitsland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio