Grensherinneringen en Kerststallenroute winnen People-to-People-EUREGIO-prijs

Enschede/Gronau – Op vrijdag 3 december vond de uitreiking van de dertiende People-to-People-EUREGIO-prijs plaats. In kleine kring heeft de voorzitter van het grensoverschrijdend samenwerkingsverband, Rob Welten, samen met directeur-bestuurder Christoph Almering in het EUREGIO-vergadercentrum in Glanerbrug de prijs aan twee uitstekende projecten uitgereikt. Beide projecten hebben zich voor een positieve grensoverschrijdende samenwerking tussen de buurlanden ingezet. De winnaars zijn Grensherinneringen en de kerststallenroute.

Grensherinneringen

Een van de winnaars is het INTERREG- kleinproject “beeld en geschiedenis” van de stichting “Ik vraag het me af…” uit Eibergen, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers uit Doetinchem, de Heimat- und Altertumsverein van de Vredener Lande e.V. en het Institut für Niederländische Philologie van de Westfälische Wilhelms Universität Münster. De partners hebben intensief samengewerkt om de mondelinge geschiedenis uit de jaren 1930-1950 te verfilmen. Twee jaar lang werden 22 personen uit het Nederlandse-Duitse grensgebied die de oorlog hebben meegemaakt geïnterviewd over hun belevenissen in de oorlog en de zware tijd na de oorlog, evenals de wederopbouw. De tot 75 minuten gecomprimeerde film “grensherinneringen” is ook voor onderwijs- en onderzoeksdoeleinden beschikbaar. Meer informatie staat op de website: www.stichtingikvraagmeaf.nl/documentaire-grensherinneringen/.

Kerststallenroute

Ook de “kerststallenroute” van Dinxperwick voldeed door zijn duidelijk grensoverschrijdende doelstelling aan de criteria van de People-to-People-EUREGIO-prijs. “De kerststallenroute is een warm project in moeilijke tijden”, vond de jury. Ook heeft het een duurzaam karakter en hebben er vele sociale stakeholders aan meegewerkt. Het project heeft een positieve uitstraling in deze bijzondere tijd. Zie ook: https://dinxperwick.info/nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio