Koning bezoekt bergtraining mariniers in Schotland

Schotland – Zijne Majesteit de Koning heeft 1 en 2 november 2018 een bezoek gebracht aan mariniers op oefening in de Schotse Hooglanden. Het Korps Mariniers traint jaarlijks in bergachtige en arctische gebieden om wereldwijd operaties en trainingen te kunnen uitvoeren.

Tweehonderd mariniers krijgen vijf weken training in het overleven, opereren en verplaatsen onder zware klimatologische omstandigheden in bergachtig gebied. In theorie en praktijk leren ze navigeren en het kiezen van veilige routes en overnachtingsplekken. Het oefenen van verscheidene klim- en stijgtechnieken is onderdeel van de training.

Het bezoek van de Koning startte met een rondleiding over het basiskamp. Tijdens de rondgang sprak hij met logistiek en ondersteunend personeel. Aansluitend sloot hij aan bij een verkenningseenheid die zich te voet verplaatsten naar het overnachtingskamp in het trainingsgebied. In het kamp volgde de Koning verschillende lessen en nam deel aan een briefing voor de nachtelijke oefening. Na een korte nachtrust, volgde een gezamenlijk ontbijt en nam hij deel aan de oefening. Na de oefening in Schotse Hooglanden keerde de Koning terug naar het basiskamp waarmee het bezoek werd afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img