13.5 C
De Bilt

Marine pakt ruim 2.200 kilo cocaïne van smokkelaars af

Zr.Ms. Holland heeft meer dan 2.200 kilo cocaïne in beslag genomen. Dat was de opbrengst van 4 onderscheppingen in het Caribisch gebied, tussen 10 en 13 maart. Dat is gisteren bekend gemaakt. De cocaïne lag in alle gevallen op zogenoemde go-fasts. Deze snelle bootjes werden ontdekt door het maritieme patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied.

Zr.Ms. Holland stuurde vervolgens de aan boord gestationeerde helikopter van de Amerikaanse kustwacht en twee snelle onderscheppingsboten op de go-fasts af. Daarvan gaf de bemanning van 2 van deze bootjes zich direct over. In beide andere gevallen gebeurde dat pas na enkele waarschuwingsschoten.

Cocaïne vernietigd

De drugs en in totaal 10 verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. De smokkelaars worden vervolgd in de Verenigde Staten. De cocaïne is vernietigd.

Zr.Ms. Holland is sinds oktober vorig jaar het stationsschip in het Caribisch gebied. De Koninklijke marine werkt er afwisselend samen met de Kustwacht Caribisch Gebied en de Amerikaanse kustwacht.

Inmiddels staat er bijna 13.000 kilo aan onderschepte drugs op naam van Zr.Ms. Holland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio