21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Opening Generaal Maczeklaan en Leliestraat Baarle-Nassau/Baarle-Hertog

Vanmiddag openden wethouder Hans van Tilborg van gemeente Baarle-Nassau en schepen Philip Loots van gemeente Baarle-Hertog de Generaal Maczeklaan en de Leliestraat, die beiden vernieuwd waren. De volledige bestrating is vervangen en een duurzaam regenwaterinfiltratieriool is aangelegd. Er is meer groen geplant en de wegen zijn voorzien van ledverlichting. Ook zijn ze ingericht als 30 km/uur weg.

Generaal Maczeklaan en Leliestraat mooie aanwinst

Sinds vorige week zijn de wegen weer volledig opengesteld en afgelopen maandag werd het project opgeleverd. Hans van Tilborg: “Het is een mooie aanwinst voor Baarle na een langdurig voorbereidingstraject. Het plan voor de Generaal Maczeklaan en Leliestraat hebben wij als gemeenten niet alleen gemaakt, maar samen met bewoners en de verkeersgroep. We zijn aannemer Van Eijck dankbaar dat het project keurig volgens planning en binnen het budget is uitgevoerd.”

Helaas niet groots kunnen vieren

“Graag hadden we dit moment groots gevierd met de aannemer en omwonenden, maar dat is met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. De werkzaamheden hebben het afgelopen jaar voor de bewoners van deze straten voor wat ongemak gezorgd. Dat is niet voor niets geweest. Veel inwoners hebben mij al laten weten tevreden te zijn met het resultaat.”

Vlot verlopen

Philip Loots vult aan: “Het hele traject is heel vlot verlopen, van de participatie met de bewoners tot de uiteindelijke heraanleg. Ik denk dat iedereen heel tevreden is met het resultaat. Ik hoop dat we in 2022 op dezelfde vlotte manier kunnen werken aan de reconstructie van de Kapelstraat en in Zondereigen voor fase 3.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio