15.6 C
De Bilt

Proef: Nederlandse en Belgische politie agenten samen op pad in het grensgebied

De Belgische politie in de regio Turnhout en de Nederlandse politie in het basisteam Markdal (district De Baronie, eenheid Zeeland-West-Brabant) gaan nog meer samenwerken. Zij starten een proef waarbij eens per maand een Belgische en een Nederlandse agenten samen per auto op pad gaan in het grensgebied.

BE of NL?

Inwoners in de regio van Alphen tot Baarle-Hertog/Nassau, Zondereigen en Turnhout kunnen de agenten tegenkomen in een Belgische of een Nederlandse politieauto. De Nederlandse collega mheeft volledige bevoegdheid in Nederland, de Belgische collega ondersteunt dan. Dat is in België precies andersom. De proef staat los van de reguliere surveillances die de beide korpsen in hun eigen werkgebied doen.

Efficiency

Deze internationale, grensoverschrijdende proef moet leiden tot meer informatie-uitwisseling en meer efficiency. Het werkgebied wordt vergroot, omdat de grens geen belemmering meer is om politietaken uit te voeren. De eerste resultaten worden in 2019 geëvalueerd. De eerste gezamenlijke surveillancedienst is vrijdag 24 augustus 2018 en start om 14.30 uur met een gezamenlijk persmoment.

Gemixte koppels

Teamchef Marco Smulders is blij met deze internationale proeftuin: “Onze samenwerking is
natuurlijk niet nieuw, maar we willen ‘m op deze manier intensiveren. We blijven meerdere keren per jaar gezamenlijke controleacties houden, maar gaan vanaf eind augustus ook gezamenlijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio