Reiner Brombach ontvangt eerste nieuwe onderscheiding van Zuidplas

Woensdag 27 oktober 2021 heeft Reiner Brombach, oud-burgemeester van jumelagegemeente Bückeburg, de eerste nieuwe gemeentelijke onderscheiding ontvangen. Reiner Brombach ontving De Golfslag van Zuidplas uit handen van burgemeester Han Weber tijdens zijn afscheidsreceptie in Bückebrug. Brombach gaat met pensioen. Zijn rol van betekenis en jarenlange inzet voor uitwisseling en broederschap tussen de partnergemeenten zijn voor het college reden geweest de heer Brombach te honoreren met een gemeentelijke onderscheiding.

Reiner Brombach stond voor vriendschappen in persoon

Als burgemeester heeft Reiner Brombach zich jarenlang actief ingezet voor de verbinding en hartelijke omgang tussen landen binnen Europa. Zo heeft hij telkens benadrukt dat een verbinding tussen landen en volken alleen dan tot stand kan komen, als men elkaar daadwerkelijk leert kennen. Elkaar leren kennen kan alleen daadwerkelijk van individu tot individu. De naoorlogse vrede in Europa is daarom gebaat bij een hartelijke omgang van mens tot mens.

Verbreding van de horizon voor velen

Het organiseren van uitwisselingen tussen onder andere verenigingen, ambtenaren, scholieren, colleges en gemeenteraden van beide gemeenten heeft Reiner Brombach altijd gestimuleerd. Voor vele inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel/Zuidplas betekende de jumelage een verbreding van de horizon en daarmee een verrijking van hun leven.

Al sinds 1974 is Bückeburg jumelagegemeente

In de 47 jaren dat de jumelage nu bestaat (sinds1974), zijn de inwoners van Zuidplas dan ook meer dan hartelijk ontvangen door de inwoners en medewerkers van de Stadt Bückeburg en zijn er vele warme Duits-Nederlandse vriendschappen ontstaan op het terrein van bestuur, sport en cultuur. Reiner Brombach heeft zich vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd niet meer verkiesbaar gesteld voor de volgende periode (2022-2029) en heeft op 27 oktober afscheid genomen. Reiner Brombach is bijna 16 jaar burgemeester geweest (2006-2021) en 12 jaar Stadtdirektor van Bückeburg (1994-2005). Zijn opvolger is Axel Wohlgemuth.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img