16.4 C
De Bilt

Scholierentoernooi: Roermondse Jeugdhockeyteams gaan de grens over!

Voorafgaand aan het grote, Europese landen toernooi, wordt op dinsdag 18 april het Euregionale Hockey Scholierentoernooi gehouden. In het kader van de grensoverschrijdende samenwerking mag Roermond een viertal teams met scholieren afvaardigen naar dit toernooi.

Mönchengladbach is in augustus van dit jaar de gaststad van het Europees kampioenschap hockey voor landenteams (mannen en vrouwen). Acht Europese landen strijden dan om de Europese titel in het grootste hockeystadion van Duitsland.

Scholierentoernooi

Scholieren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar nemen deel aan deze unieke ervaring. Hoe vet is het om op hetzelfde veld te spelen waar in augustus de hockey-grootheden staan! Onze Roermondse toppers gaan de strijd aan tegen teams uit Venlo, Mönchengladbach, Krefeld en andere steden uit de Euregio. Euregio Rijn-Maas-Noord Dit toernooi is mede tot stand gekomen dankzij een Interegg-subsidie van de Europese Unie.

De Euregio Rijn-Maas-Noord is één van de vijf Euregio’s langs de Nederlands-Duitse grens. Een van de doelstellingen is de onderlinge contacten tussen de beide landen te versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio