10.6 C
De Bilt

Storing Duitse kerncentrale schakelt brandalarm uit

Lingen – Net over de grens bij Emmen is vorige week een storing geweest in de Duitse kerncentrale Emsland. De storing werd volgens het Duitse ministerie van milieu,Energie en klimaatverandering veroorzaakt door een defecte zekering.

Storing kapotte zekering

Na onderzoek werd de kapotte zekering gevonden in een spanningsregelaar. De zekering werd vervangen. Het vervangen van de zekering kon niet voorkomen dat de brandmelders enkele uren waren uitgeschakeld.

Duitse centrale veilig

De storing wordt gezien als een klein probleem en de kerncentrale van de Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk ( tegenwoordig RWE) wordt verder nog steeds als relatief veilig bestempeld. Volgens de BBU, de overkoepelende organisatie van Duitse milieuverenigingen, heeft de centrale sinds de ingebruikname in 1988 al ruim 150 storingen gehad.  „Er zijn in het verleden diverse incidenten geweest”, zegt BBU-woordvoerder Udo Buchholz. „Dit kan zo niet langer.” De BBU wil dat de kerncentrale zo snel mogelijk dicht gaat.

Jodiumpillen

In Nederland zijn deze maand jodiumpillen verstuurt aan alle mensen tot 40 jaar zijn en in een straal van 20 kilometer wonen. Door de storing is aan het risico op een kernramp bij centrale-Emsland in Lingen geen verandering gekomen. Het blijft onverminderd laag.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio