8.6 C
De Bilt

Vertrek Nederlandse Invictus Games team

Binnenland – Nederlandse (oud-)militairen vertrekken dinsdag 16 oktober naar Australië om mee te doen aan de Invictus Games 2018. Dit is een internationaal sportevenement voor zieke en gewond geraakte militairen en vindt plaats van 20 tot en met 27 oktober in Sydney, Australië.

Invictus Games

Meer dan 500 gewonde (voormalig) militairen vanuit 18 verschillende landen komen sportief tegen elkaar uit. Deze militairen hebben zich wereldwijd ingezet, voor anderen. De Invictus-sporters zijn helden die voor vrede en veiligheid een hoge prijs betaalden: een fysieke en/of mentale beperking voor het leven. Tijdens de sportwedstrijden strijden de militairen tegen elkaar, maar vooral met elkaar om zo het beste uit zichzelf, en de ander te halen. De Games staan dan ook voor meer dan sport alleen. Het gaat over de kracht van de menselijke geest. Voor de wil om door te gaan, respect en waardering. Een bekroning van de fysieke en mentale strijd die ze zijn aangegaan. Een gevecht waar ze als ‘invictus’, oftewel ‘onoverwinnelijk, zijn uitgekomen.

Nederlands team

De letsels van de deelnemers zijn verschillend, maar het doel is gelijk: voor Nederland uitkomen tijdens de Invictus Games. De mannen en vrouwen nemen deel aan 11 verschillende sporten. Deze variëren van atletiek en zwemmen tot wielrennen en handboogschieten. Ook teamsporten staan op het programma. Nederland neemt deel aan het zitvolleybal en het onderdeel rolstoelbasketbal. Dit jaar wordt voor het eerst deelgenomen aan het zeilen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio