12.3 C
De Bilt

Zr.Ms. Groningen onderschept bijna 2.600 kilo drugs in Caribische Zee

Zr.Ms. Groningen heeft bijna 2.600 kilo drugs onderschept in de Caribische Zee. Het ging om 2 vangsten. Gisteren is ruim 2.000 kilo in beslag genomen en afgelopen zondag 560 kilo.

Het marineschip kwam beide keren in actie nadat het was gealarmeerd door de Kustwacht Caribisch Gebied. Die had de smokkeltransporten gespot waarna de snelle onderscheppingsboot (FRISC) van de Groningen de achtervolging inzette. Aan boord zat een gecombineerd team bestaande uit leden van de scheepsbemanning en van het Fleet Marine Squadron.

Waarschuwingsschoten

De eerste groep van 6 verdachten weigerde echter te stoppen en reageerden zelfs niet op waarschuwingsschoten. Daarom schakelden de militairen de buitenboordmotoren van de smokkel-go-fast met gericht vuur uit. Gedurende de achtervolging gooiden de opvarenden pakketten drugs overboord. De zijn later uit het water gevist.
De tweede go-fast  stopte wel na het geven van waarschuwingsschoten. 

Alle verdachten en de partijen drugs zijn overgedragen aan de lokale autoriteiten. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.  

Zr.Ms. Groningen een stationsschip

Voor Zr.Ms. Groningen gaat het inmiddels om 9 drugsvangsten sinds deze als stationsschip opereert in het Caribisch gebied. Daar voert het sinds mei niet alleen counterdrugsoperaties uit maar is ook paraat voor humanitaire hulpverlening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio