16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Het energieweerbericht op Regio Online voor de beste opbrengst van je duurzame energie

Regio Online presenteert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) wekelijks een energieweerbericht. Het wordt gebracht in de vorm van een filmpje met bijvoorbeeld Helga van Leur als presentatrice. De gegevens worden mede door TenneT en de Gasunie aangeleverd. Ook het KNMI, Energie opwek en Netanders leveren hun bijdrage.

Energieweerbericht

Het energieweerbericht kan je helpen met energiebesparing op de momenten dat het ertoe doet. Zo is er op een mooie zonnige dag meer zonne-energie beschikbaar en bij een stevige Hollandse wind leveren de windturbines meer energie. Dat zijn de momenten om bijvoorbeeld je was te doen of je auto op te laden, want er wordt dan veel duurzame energie geleverd en die is een stuk goedkoper dan grijze energie.

Je energie met het weer mee laten gaan

Op een koude dag zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk de warmte binnen weet te houden. Zo kun je slim met het weer omgaan en energie en kosten besparen. Door vooral meer energie te gebruiken als de opbrengst van duurzame energie groter is, hoeven we minder kolen en gas te gebruiken. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook je voor je portemonnee. Zeker als je een variabel (realtime) energiecontract hebt kan dat veel schelen.

Bekijk het energieweerbericht en laat het weer voor je werken.

uc?id=1Z0dztV1jr6S iJsMMBL0xhFSY8 VD2N4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio