14.7 C
De Bilt

Keano Jansen als Nederlands kampioen sportvissen gehuldigd in Oosterwolde

Vrijdag 25 maart 2022 is Keano Jansen uit ’t Loo, tijdens een gezellige avond in Oosterwolde, door hengelsportvereniging OKO gehuldigd met het behalen van twee nationale titels sportvissen. Afgelopen december is Keano tijdens een aangepast Topsportgala in Utrecht al landelijk gehuldigd, maar door de coronabeperkingen vond de huldiging door zijn club nu pas plaats. Sportwethouder Bob Bergkamp zette Keano namens het college ook in het zonnetje.

Keano Jansen sporttalent

Keano Jansen vist zijn wedstrijden in het jeugdteam De Beukers van Sportvisserij Oost-Nederland. Nadat Keano eind augustus 2021 goud won op het Open Nederlands kampioenschap U15 werd hij in oktober 2021 Nederlands kampioen U15 in de Evezet Top Teamcompetitie.

Sportwethouder Bob Bergkamp en Nederlands kampioen sportvissen Keano Jansen
Sportwethouder Bob Bergkamp en Nederlands kampioen sportvissen Keano Jansen – Foto: gemeente Oldebroek

Deze competitie bestaat uit vier wedstrijden voor teams van vier deelnemers. Keano was de beste sportvisser van allemaal en won het individuele eindklassement. Keano is op het Sportvisserij Nederland Topsportgala niet alleen gehuldigd voor zijn behaalde titels, maar ook gekozen tot sporttalent van het jaar.

Trots

Niet alleen ouders en club zijn supertrots op Keano. Ook wethouder sport Bob Bergkamp van de gemeente Oldebroek heeft veel waardering voor de prestaties van het jonge sporttalent: “Het is heel bijzonder dat Keano in 2021 maar liefst twee nationale titels heeft gewonnen en ook nog eens door de bond verkozen is tot sporttalent van het jaar. Zoiets gebeurt niet zomaar en dat geeft aan op welk hoog niveau Keano zijn sport beoefent.” De wethouder feliciteerde Keano en wenste hem veel succes bij de komende wedstrijden. Als blijk van waardering en felicitatie ontving Keano van het college van de gemeente Oldebroek een mooie beker en een oorkonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio