13.8 C
De Bilt

Mooie natuur in Nederland behouden

Steeds vaker kom je in de natuur rommel tegen, terwijl er 10 meter verder een prullenbak staat. Ook worden inrijverboden steeds vaker genegeerd en zie je auto’s op plekken waar het helemaal niet mag.

Staatbosbeheer

Staatsbosbeheer doet heel erg hun best om de natuur zo mooi mogelijk te houden, echter kunnen ze het niet alleen. Ook jij kan daar bij helpen door netjes je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren en het niet “per ongeluk” in de natuur te gooien.

Wat kan eventueel wel in de natuur?

Het klokhuis van een appeltje kun je zo nodig nog wel achterlaten bijvoorbeeld. Daar kunnen vogels mooi de zaadjes weer uithalen en andere insecten voedingsstoffen. Andere groenten en fruitrestjes liever niet achterlaten, omdat dit aan kan zetten tot kopieergedrag. Zo wordt één bananenschil al snel een hoopje afval. Ga dus ook met dit afval bewust om.

Natuur moet mooi blijven

De Veluwe, de bossen, de duinen en de heide. Allemaal prachtige en mooie plekken om bijvoorbeeld foto’s te maken. Als je dan een mooie foto wilt maken loop dat bijvoorbeeld niet door een bloemenveld heen, maar zoek een plekje vanaf waar je de foto’s wel kunt maken. Zo verstoor je de natuur niet, maar legt deze wel vast voor anderen om te bewonderen.

Corona brengt ons meer in de natuur

Sinds het coronavirus (COVID-19), zijn mensen in grote aantallen de natuur gaan herontdekken. nadat het bankhangen en gamen ging vervelen, trokken we er massaal op uit. Zelfs een beetje te enthousiast soms. Zo moesten veel parkeerplaatsen of toegangswegen naar natuurplekken met regelmaat tijdelijk afgesloten worden. Toch heeft de natuur wel een herwaardering van ons gekregen en dat is winst. Laten we er vooral zuinig op blijven!

Dit is een opiniestuk. Het vertegenwoordigd de visie of het gevoel van de verslaggever en niet noodzakelijkerwijs dat van de redactie van Regio Online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio