15.7 C
De Bilt

NS rijdt op Koningsdag speciale Oranjedienstregeling

Op 27 april kleurt Nederland weer oranje om Koningsdag te vieren. De meeste festiviteiten en evenementen in het land zijn makkelijk bereikbaar per trein. Daarom rijdt NS een speciale Oranjedienstregeling met extra én langere treinen om feestvierders naar hun bestemming te brengen. Ook tijdens Koningsnacht rijden er op een aantal trajecten rond Utrecht, Den Haag en Rotterdam meer en langere treinen. Er staan veel extra collega’s klaar om reizigers op weg te helpen en treinen en stations schoon te houden. De Koninklijke familie bezoekt dit jaar Emmen, het station wordt daarom samen met ProRail en Arriva in Koningsdagsfeer gebracht. 

Voorbereid op reis op Koningsdag

Met de Oranjedienstregeling speelt NS in op de verwachte drukte in steden zoals Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Op trajecten waar minder drukte wordt verwacht, kan het voorkomen dat er minder treinen rijden. NS raadt reizigers aan de tijd te nemen voor hun reis en vooraf de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies. Reizigers zonder abonnement kunnen gemakkelijk in- en uitchecken met hun bankpas.

Bereikbaarheid Amsterdam 

Op Koningsdag reizen ongeveer 200.000 feestvierders per trein naar Amsterdam. De festiviteiten in het centrum zijn bereikbaar via station Amsterdam Centraal. NS raadt bezoekers van dance-evenementen aan om te reizen via het dichtstbijzijnde station. Stations Amsterdam Science Park en Amsterdam RAI zijn net als voorgaande jaren op Koningsdag gesloten. Bezoekers aan Loveland reizen via station Amsterdam Amstel en bezoekers aan evenmenten in de RAI en het Olympisch Stadion reizen via station Amsterdam Zuid.

Alcoholbeleid en gesloten bagagekluizen 

NS roept feestvierders op om Koningsdag met z’n allen gezellig te houden, zo is het ook voor de collega’s die werken een gezellige dag. Er geldt daarnaast een aantal maatregelen: vanaf vrijdagavond 26 april 19:00 uur tot zondagochtend 28 april 07:00 uur is alcohol niet toegestaan in de treinen en op de stations, ook wordt geen alcohol verkocht op de stations. Verder zijn in deze periode de bagagekluizen en -depots op de stations Amsterdam Centraal, Breda, Eindhoven Centraal en Utrecht Centraal gesloten.

Internationale reizigers 

Internationale treinen rijden volgens de normale dienstregeling, NS adviseert reizigers die vanuit Amsterdam een vliegtuig moeten halen of met de internationale trein gaan reizen, om tijdig op pad te gaan vanwege de drukte en hun reis te checken via de NS International app.

ProRail 

Vanuit 12 verkeersleidingposten in het hele land werken honderden treindienstleiders om het treinverkeer op 27 april in goede banen te leiden. Op verschillende plekken staan diesellocomotieven klaar om eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen. Ook is er een maximale inzet van incidentenbestrijders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio