14.5 C
De Bilt

Regio Online wenst iedereen een prachtig 2023

Het is 2023! Gelukkig nieuwjaar namens alle redactieleden en fotografen van Regio Online. Wij willen al onze lezers bedanken voor het lezen en reageren op onze berichten. Wij hopen jullie ook in 2023 van gevarieerd, regionaal en lokaal nieuws te mogen voorzien! Maar ook landelijk nieuws zullen wij niet overslaan.

Even terugblikken met Regio Online op 2022

Corona

Vorig jaar was er slechts nog een vleugje Corona nieuws te bespeuren, vooral in de eerste maanden. Nu lijkt het virus meer als het griepvirus benaderd te worden. Overigens zijn er helaas nog steeds mensen die al voor de eerste vaccinaties besmet raakten in 2020, maar ook daarna, en die nog steeds ernstige en langdurige klachten ondervinden. Long-Covid heeft helaas redelijk wat levens van mensen op hun kop gezet. Herstel gaat vaak er langzaam.

De boeren

Natuurlijk kunnen we niet voorbij gaan aan de protesten van de boeren. Door de enorme druk vanuit o.a. Europa, maar ook op basis van gerechtelijke uitspraken, ‘moest Nederland aan de bak’. In de communicatie werd door het kabinet in eerste instantie nogal met de botte bijl gehakt, waarbij het stikstofprobleem vooral aan de boeren verweten werd. Dat zij werden bestempeld als ‘schuldigen’ viel niet goed. Vooral omdat wij met elkaar onze landbouw- en veeteeltsector zelf zo hebben ingericht.

Er volgden door het hele land boerenprotesten, waarvan de omgekeerde Nederlandse vlag opeens een onverwacht symbool werd. Het heeft zowel bij boeren als anderen nogal wat onrust veroorzaakt. Regio Online kreeg uit vele gemeenten nieuwsberichten hierover.

Hoewel de gesprekken inmiddels beter lijken te gaan, lijkt een drastische aanpak van de sector onvermijdelijk. Alleen is duidelijk geworden dat boeren niet als ‘schuldig’ zouden moeten worden bestempeld. Zij zijn slechts één van de vele betrokken partijen die dit met elkaar moeten oplossen. Ook industrie, overheid en wijzelf zullen moeten inleveren.

Oorlog en vluchtelingen

Het nieuws over de oorlog in Oekraïne beheerst het nieuws sinds februari nog elke dag. Regionaal gezien worstelen veel gemeenten vooral met de (nood)opvang van vluchtelingen uit dat land, terwijl ook asielzoekers steeds vaker met onwenselijk situatie werden geconfronteerd. Inmiddels heeft het kabinet door een nieuwe wet de macht om gemeenten te dwingen tot opvang. Het probleem van zogenaamde ‘veilige landers‘ die het reguliere opvangproces frustreren wordt wel benoemd, maar de aanpak ervan gaat moeizaam.

Meest gebruikte woord in 2022: Crisis

Het woord crisis is in 2022 ook bij Regio Online veelvuldig gevallen. Van de corona-crisis en stikstofcrisis kwam er een oorlogscrisis, gevolgd door een vluchtelingencrisis. Door allerlei sancties volgde een olie- en gascrisis, wat de oorzaak werd van de huidige energiecrisis en niet te vergeten de woningcrisis. Wat zou het mooi zijn als wij in 2023 langzaam maar zeker afscheid kunnen nemen van dit woord.

Regio Online

Ons eigen Regio Online heeft natuurlijk ook niet stilgezeten. Ondanks alle gebeurtenissen (of misschien juist wel dankzij al die gebeurtenissen), is de redactie blij om te constateren dat de groei er nog flink inzit. Regio Online is dan ook vrij toegankelijk en kent nog geen betaalschermen voor premiumartikelen. Met een verdeling van het nieuws over 30 regio’s weten nieuwe lezers ons steeds vaker te vinden.

Laten wij er met elkaar daarom een mooi jaar van maken. Wij wensen onze lezers een geweldig 2023 toe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio