12.6 C
De Bilt

Voor het eerst een Buurtcamping in Hoogeveen!

Hoogeveen– Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2022 alleen al 800.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd op 53 Buurtcampings. En dit jaar voor het eerst in Hoogeveen. Drie dagen lang, van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juli, organiseren vrijwilligers een camping voor en door de buurt, waar buurtbewoners elkaar beter leren kennen. Op de camping ben je de hele dag buiten aan het genieten, omringd door dieren van de boerderij. Een unieke beleving voor jong en oud.

Locatie

Steenberger Park, Korenstraat 47, 7908 NL
Hoogeveen, Nederland

Wat is de Buurtcamping?

Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de camping een ontmoetingsplek voor iedereen. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de camping.

Programma:

Vrijdag 21 juli: ontvangst op de camping, opzetten van je tent en je slaapplek gereed maken, eetmoment, activiteit en afsluiting met een kampvuur.

Zaterdag 22 juli: Wakker worden in je eigen park, ontbijt, activiteit of lekker voor je tent met koffie, lunch, activiteit, vrije tijd, BBQ, Silent Disco en wederom een kampvuur.

Zondag 23 juli: Uitslapen op zondag, ontbijt en lunch, activiteiten, afscheid en afbreken van de camping.

De organisatie over de camping: ‘Onze buurtcamping is zeer laagdrempelig opgezet. Een groep vrijwilligers organiseert samen met organisaties en bedrijven uit de buurt verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen. We zijn super trots op wat we hebben neergezet en kunnen niet wachten tot het weekend aanbreekt!’

Kampeerplek reserveren of je aanmelden als vrijwilliger?

Een Buurtcamping organiseer je niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op de camping kan hier:https://debuurtcamping.nl/campings/hoogeveen/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio