13.1 C
De Bilt

Extra investering in Eagle Shelter door gemeente Dongen vanwege toenemende belangstelling

Door de coronacrisis, energiecrisis en de toestroom van Oekraïense vluchtelingen weten steeds meer inwoners van Dongen Eagle Shelter te vinden. Met gemiddeld zo’n 80 bezoekers per dag een unieke inloopvoorziening elke inwoner. Dit ongeacht achtergrond of levensverhaal en of diegene nu wel of niet in een storm van diens leven zit; iedereen is immers zowel kwetsbaar als krachtig. De gemeente Dongen kent eenmalig extra geld toe zodat Eagle Shelter haar gastvrijheid kan waarborgen en vijf dagen in de week openblijft. 

Eagle Shelter kent al jaren een toename in het aantal (unieke) gasten. De afgelopen jaren is deze toename versneld. De coronatijd en de energiecrisis bracht inwoners naar deze plek waar ze nieuwe contacten, een luisterend oor en letterlijk warmte vonden.

Oekraïense vluchtelingen

Ook vonden vrijwel alle in Dongen gehuisveste Oekraïense vluchtelingen hun weg naar Eagle Shelter. In eerste instantie vanwege de Doorgeefwinkel voor kleding, schoenen, verzorgingsproducten en fietsen. Maar het merendeel van de nieuwe inwoners is vervolgens ingestroomd als gast en ontmoet, verbindt, groeit en probeert er te helen. Gemiddeld verwelkomt Eagle Shelter 80 gasten per dag. Sinds de Doorgeefwinkel open is, lopen hier op dagen dat de winkel geopend is vaak zo’n 25 tot 30 Oekraïense vluchtelingen binnen naast alle gasten uit andere landen.

Extra subsidie

Eagle Shelter heeft bij de gemeente een verzoek ingediend voor extra subsidie. Ze gebruiken dit geld om de continuïteit in gastvrijheid voor alle inwoners te borgen, 5 dagen per week open te blijven en hun visie uit te dragen. Hier is een personeelsgroei voor nodig van 1,6 fte naar 2 fte. De gemeente investeert eenmalig een extra bedrag van € 51.831.

Eagle Shelter

Eagle Shelter is een gratis inloop vrijplaats voor iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond of levensverhaal. Een plek waar alles begint met ontmoeten in een veilige omgeving. Je ontmoet alleen op voornaam waardoor (voor)oordeel en (zelf)stigma worden doorbroken en je echt van mens tot mens ontmoet. En met elkaar geven alle gasten de plek vorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio