11 C
De Bilt

Open dag schietvereniging E&L op zaterdag 30 september 2023

Enschede – Schiet jij een schot in de roos? Ben je nieuwsgierig hoe een schietvereniging ervan binnenuit ziet? Ervaar het nu op de open dag van schietvereniging E&L. Ook komt de Wethouder van Sport Niels van den Berg langs op deze open dag.

Bij de open dag van de schietvereniging is er van alles te zien. Van antieke wapens, wapen demonstraties en airsoft wapens tot action shooting en meer. Kom zelf schieten onder begeleiding van één van de ervaren trainers, die allen zijn opgeleid door de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (de KNSA).

Schietvereniging E & L 123 jaar

Enschede heeft 1 van de oudste schietscholen van Nederland. Op 10 Mei 1900 werd de schietvereniging voor de gemeenten Enschede en Lonneker (E&L) opgericht. Dit jaar bestaat zij 123 jaar. De oprichting ontstond vanuit de burgerbescherming (volks weerbaarheid) door H. van Heek, G. ten Brink en T. Faber.

“Onze schietvereniging bestaat dit jaar 123 jaar. Echter weten veel mensen niet dat er een schietvereniging in Enschede gevestigd is” – secretaris@sveenl.nl.

Ontwikkeling vereniging

Na koninklijk akkoord van de statuten werden door het rijk patronen en geweren beschikbaar gesteld voor de leden. De eerste jaren werd er geschoten op een baan aan het Twekkeloscheveld. In de jaren 20 van de vorige eeuw werd de locatie verplaatst naar de Schietbaanweg. Na de tweede wereldoorlog ging E&L schieten bij het Parkhotel en op diverse schietbanen van defensie en politie. Sinds 1980 is de schietvereniging gevestigd in het pand op het Sander 43 C te Enschede, dat inmiddels ook hun eigendom is.

In het 123-jarige bestaan van E&L is het aantal leden tot op heden alleen maar toegenomen. Waar het vroeger alleen maar mannen waren die schoten zijn het vandaag de dag ook de jongeren en vrouwen die deze mooie sport hebben ontdekt.

Kom kennismaken

Kom kennismaken met de vereniging, haar instructeurs, leden én de schietsport op zaterdag 30 september aan het Sander 43C in Enschede.

De open dag is te bezoeken van 10.00 tot 17.00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio