17.2 C
De Bilt

Provinciale Staten vergaderen 14 september in Egmond

Egmond – Dit najaar gaan Provinciale Staten van Noord-Holland weer fysiek vergaderen. In hotel Zuiderduin in Egmond hebben zij een geschikte locatie gevonden voor de Provinciale Statenvergaderingen. Op 14 september gaan zij daar het debat aan.

Vergaderen in Zuiderduin

De ruimte in het Provinciehuis in Haarlem is onvoldoende om met alle Statenleden tegelijk te vergaderen volgens de coronarichtlijnen. Daarom vinden de Statenvergaderingen dit najaar plaats in Zuiderduin in Egmond, waar dat wel kan. Sinds begin maart vonden de vergaderingen van Provinciale Staten van Noord-Holland vanwege corona online plaats. “Het is mooi dat we in Egmond samen in één zaal kunnen zitten. De Statenleden kunnen elkaar weer in de ogen kijken en snelle interrupties zijn weer mogelijk. Dat zal de levendigheid van de debatten ten goede komen”, aldus commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

De vergadering online volgen

Alle vergaderingen van Provinciale Staten worden uitgezonden en zijn live te volgen via: https://noord-holland.stateninformatie.nl. Ook kunnen belangstellenden de vergaderingen later terugkijken.

Ruimte voor 70 toehoorders

In hotel Zuiderduin wordt de Statenzaal van het Provinciehuis nagebouwd. De plattegrond zal bijna hetzelfde zijn, maar dan met meer onderlinge ruimte. Vanwege de coronarichtlijnen kunnen toehoorders niet fysiek bij de Provinciale Statenvergadering aanwezig zijn. Voor toehoorders is in Zuiderduin een aparte ruimte ingericht, naast de zaal waar de Statenvergadering wordt gehouden.

Vooraf opgeven

Daar kunnen 70 toehoorders de vergadering volgen op een scherm. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moeten zij zich vooraf opgeven. Dat kan tot donderdag 10 september om 15.00 uur via het aanmeldformulier. Daarna ontvangen belangstellenden bericht of zij kunnen komen. De toewijzing van plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. Het aanmeldformulier is te vinden in het nieuwsbericht ‘Provinciale Staten vergaderen 14 september in Egmond’ op de website van de provincie.

Coronaregels

Van iedere bezoeker bij de vergadering in hotel Zuiderduin registreert de Statengriffie het e-mailadres en telefoonnummer. De gegevens worden 2,5 week bewaard en daarna verwijderd uit de administratie. Mondkapjes zijn niet verplicht. In Zuiderduin gelden de gebruikelijke coronamaatregelen, zoals: geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden. Belangstellenden die ziek zijn of klachten hebben wordt gevraagd thuis te blijven.

Contact met Statenleden

Inwoners of vertegenwoordigers van bedrijven of organisatie die contact willen leggen met een Statenlid, kunnen de contactgegevens van Statenleden vinden op de website van de provincie Noord-Holland.

Commissievergaderingen ook weer fysiek

Ook de Statencommissies vinden weer fysiek plaats. Meer informatie over de Statencommissies is te vinden in het nieuwsbericht ‘Statencommissies vinden weer fysiek plaats’ dat te vinden is op de website van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio