21.1 C
De Bilt

15 juni: Pacora Trio met wereldmuziek in het Koelhuis Zutphen

Op zaterdagmiddag 15 juni treedt de Slowaakse band Pacora op in het Wereldlokaal Zutphen. Deze topmuzikanten brengen een mix van Slowaakse, Moldavische en Hongaarse muziek. Ze spelen traditionele volksmuziek op een jazzy manier. Met de jammerende viool van de Slowaak Stano Paluch, de snel stappende cimbaal van de jonge Moldaviër Marcel Comendant en de huiveringwekkende bas van Róbert Ragan.

Pacora Trio

Sinds 2005 heeft het Pacora Trio opgetreden in Europa’s beste concertzalen voor jazz en wereldmuziek. Het trio heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht.

Uit een recensie: “Terwijl het eerste album meer jazzy is met een folkloristische gevoeligheid, is het tweede steviger geworteld in de Slowaakse en Moldavische folktraditie met een zacht vleugje jazz. PaCoRa’s muzikaliteit is niets minder dan verbluffend, en Stano Palúch is zonder twijfel een van de meest originele muzikale visionairs in Slowakije van vandaag.”

Het Wereldlokaal is gevestigd in Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, Zutphen. Toegangskaarten kosten  € 17,50. Jongeren, studenten en leden van Nolano betalen € 10,-. Kinderen vanaf 9 jaar, minima en asielzoekers: € 5,-. Men kan kaarten reserveren door een mail te sturen naar info@wereldmuziek.nl en te betalen via  NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Men kan ook kaarten aan de zaal kopen/betalen.

Meer info: zie www.wereldmuziek.nl  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio